Vegan μπάρες καρότου

Συστατικά

  • 350 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 70 γρ. σταφίδες, μαύρες
  • 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 250 γρ. βρόμη, αποφλοιωμένη

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, vegan, λιωμένη
  • κουβερτούρα λευκή, vegan, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καρότο και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να βγει η υγρασία του και τα αφήνουμε όλα στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, τι σιρόπι σφενδάμου, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το τζίντζερ, το ινδοκάρυδο, τα φιστίκια ψιλοκομμένα, τη βρόμη και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×30 εκ. και απλώνουμε μέσα όλο το μείγμα. Πιέζουμε με ένα κουτάλι για να σφίξει το μείγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσει το μείγμα.
  • Δημιουργούμε μπεν μαρί  και βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Αφήνουμε να λιώσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη λευκή κουβερτούρα.
  • Σερβίρουμε τις μπάρες με τις λιωμένες κουβερτούρες.

akispetretzikis.com