Vegan μπιφτέκια της Αργυρώς

Υλικά Συνταγής

  • 600 γραμ ασπομανίταρα 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 φλ. βρασμένες φακές
  • 1 φλ. ψίχουλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα
  • Λιγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • Για το σερβίρισμα
  • Ψωμάκια για Burger Φέτες ντομάτας Μαρούλι Μουστάρδα Μαγιονέζα Κέτσαπ Φέτες τυρί (τσένταρ) Σαλάτα Coleslaw

Εκτέλεση

  • Για τα vegan μπιφτέκια

Στον κάδο του μίξερ με τους κοφτές βάζουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι και την ρίγανη και πολτοποιούμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τις φακές, το ψωμί, το αυγό και το τυρί κι ανακατεύουμε το μίγμα.

Πλάθουμε 6 vegan μπιφτέκια.

Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε πιατέλα και ακουμπάμε τα μπιφτέκια. Τα ντύνουμε με το καλαμποκάλευρο απο όλες τις πλευρές.

Αν θέλουμε τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κάθε μπιφτέκι για 3′ -4’απο κάθε πλευρά.

Αν σας άρεσαν τα vegan μπιφτέκια, δοκιμάστε και το vegan ρύζι με χούμους και κάσιους!

 

argiro.gr