Ετοιμάζουμε πιλάφι και το συνοδεύουμε με σπαράγγια, σαφράν και αμύγδαλα. Γευστικό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
- 300 γρ. ρύζι basmati
- 1 μεγάλη πρέζα σαφράν σε σκόνη διαλυμένο σε 500 ml βραστό νερό
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. ωµά αµύγδαλα χωρίς φλούδα, ελαφρώς καβουρδισµένα
Διαδικασία
Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε το νερό με το σαφράν και λίγο αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες για 10΄-15΄ μέχρι να πιει όλο το νερό (αν το ρύζι κολλάει στο τηλέφωνο χωρίς να προσθέσει λίγο νερό). Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με καπάκι.
Ψιλοκόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια του 1 εκ. (κρατάμε τα μαλακά μέρη του σπαραγγιού). Σε μικρό κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα βράζουμε για 4΄-5΄ να μαλακώσουν. Οταν το ρύζι βράσει, προσθέτει στην κατσαρόλα τα σπαράγγια, άνηθο και κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτει ανάλογα. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο γαρνίροντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος