Βελόπουλος για αδέσποτα Αχελώου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τα αδέσποτα που έχουν μεταφερθεί και εγκαταλειφθεί στην περιοχή του Αχελώου. Η ερώτηση εστιάζει στην ανάγκη μέριμνας για την δημιουργία στον Δήμο Αγρινίου οργανωμένων χώρων συγκέντρωσης & φροντίδας αδέσποτων ζώων, καθώς και στην ανάγκης συνδρομής του Δήμου, για να ανταποκριθεί τόσο στις αυξανόμενες ανάγκες προστασίας των παρατημένων ζώων όσο και στην ασφάλεια των πολιτών από τα αδέσποτα ζώα.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

  • ΠΡΟΣ:        Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
  • Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • ΘΕΜΑ:       «Διαμαρτυρίες από κατοίκους του Αγρινίου για τα αδέσποτα στον Αχελώο»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στην άνω περιοχή, με δεκάδες συσσωρευμένα αδέσποτα σε συγκεκριμένη περιοχή του Αχελώου, όπου τα εν λόγω έχουν μεταφερθεί και εγκαταλειφθεί. Η κατάσταση σε ένα ύψωμα κυριολεκτικά γεμάτο με σκυλιά, με άγνωστο το πώς και από ποιον μεταφέρθηκαν εκεί, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι διαχειρίσιμη και εθελοντές μαζί με τη «Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου» καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για τη φροντίδα τους, με πενιχρή ενίσχυση. Η ανάγκη για διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος με τα αδέσποτα, παραμένει επίκαιρη και επιτακτική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα και να παρέμβετε αναλόγως, ώστε να δημιουργηθούν στον ως άνω Δήμο Αγρινίου οργανωμένοι χώροι συγκέντρωσης και φροντίδας αδέσποτων ζώων και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, καθώς η τρέχουσα εικόνα εγκατάλειψής τους, μεταφερόμενη προς τα έξω, δεν αρμόζει σε πολιτισμένη χώρα με στοιχειώδη φιλοζωική πολιτική.

2. Με ποιο τρόπο προτίθεσθε να συνδράμετε τον Δήμο Αγρινίου, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί, αφενός, στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες προστασίας των ως άνω παρατημένων αδέσποτων ζώων, και αφετέρου, στην ασφάλεια των πολιτών από τα αδέσποτα ζώα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr