Υλικά
Για τη σούπα
-
- 750 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεσαίους κύβους
- 1 καρότο, χοντροκομμένο
- 180 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
- 15-20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. μύδια ψίχα
- 200 γρ. γάμπαρη, καθαρισμένη
- 200 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε ροδέλες
Για το γαρνίρισμα
- 40 γρ. κόλιανδρο ή μαϊντανό, χοντροκομμένο
- τσίλι, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λάιμ
- χοντρά κρουτόν
- φιστίκια peanuts, καβουρδισμένα
Διαδικασία
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το καρότο, το πράσο, το τζίντζερ και το ζωμό και δίνουμε μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και βράζουμε μέχρι τα λαχανικά να μαγειρευτούν πολύ καλά.
Με ένα ραβδομπλέντερ ή σταδιακά σε ένα μπλέντερ με πολύ προσοχή, πολτοποιούμε καλά τη σούπα να γίνει βελουτέ. Την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά κι αν χρειαστεί επιπλέον ζωμό, ώστε να μην έχει η σούπα πολύ πηχτή υφή. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κόλιανδρο σε φύλλα, το τσίλι, το ξύσμα λάιμ, τα χοντρά κρουτόν και τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τη σούπα.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ελένη επιτίθεται στον Νίκο στην κηδεία του Φάνη και της Μαρήλιας
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους