Βιωματικό εργαστήριο με τη συμμετοχή της Ομάδας Εικαστικής Δημιουργίας Μύτικα (Photos)

Ο Τομέας Πολιτισμού Π.Δ.Ε. –  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  στο πλαίσιο της παρουσίασης της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα με τίτλο «Γένεσις»  υποδέχθηκε στους εκθεσιακούς του χώρους τα μέλη της «Ομάδας Εικαστικής Δημιουργίας Μύτικα» της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου του 2023.

  • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα μέλη της Ομάδας  της Εικαστικής Δημιουργίας Μύτικα και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου, Ελευθέριος Κατσαούνης -που συνόδευσε  και συμμετείχε στην εν λόγω δράση- συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη βιωματική ξενάγηση των έργων.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν, να συζητήσουν για το περιεχόμενο των εκθεμάτων και να διατυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους γύρω από αυτά, μέσω της εφαρμογής του βιωματικού εργαστηρίου «Προσωπεία» υπό την καθοδήγηση και την εμψύχωση  των υπαλλήλων του Τομέα Πολιτισμού της Π.Δ.Ε. – Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αποστολίας Πάστρα και Μαρίας Καρατζογιάννη.

Αντίστοιχα, η εκπαιδευτικός λαογραφίας, Ελένη Καρανικόλα μίλησε στα μέλη της εικαστικής ομάδας για τις αφηγηματικές ιστορίες που μπορούν να  αντληθούν και να ταξιδέψουν από τόπο σε τόπο, δημιουργώντας μια μοναδική συλλογή ανθρώπινων εμπειριών και λαϊκής παράδοσης. Ακολούθως, με αφορμή δικά τους δημιουργήματα, τη χρήση περίτεχνων  καρναβαλικών μασκών, τα μέλη μπόρεσαν να εκφράσουν  προσωπικές σκέψεις και εμπειρίες μέσα σε ένα κλίμα εξομολογητικό και ιδιαίτερα ανθρώπινο. Η δράση αυτή έκλεισε με κεράσματα, τραγούδι και χορό των μελών του Συλλόγου, συμβάλλοντας έτσι στους στόχους του Τομέα Πολιτισμού, τη γνήσια έκφραση και την ανθρώπινη επικοινωνία με αφορμή την τέχνη και ευρύτερα τον πολιτισμό.