Βόνιτσα: Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Βάση του Ακτίου

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Βάση του Ακτίου και την πορεία στην πόλη της Λευκάδας το Σάββατο 29 Μάη καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.  

  • Οι Επιτροπές Ειρήνης απευθύνονται στους νέους και τις νέες, σε εργατοϋπαλλήλους, ανέργους, συνταξιούχους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και την πορεία.

Αναδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και τονίζουν πως «οι εξελίξεις απαιτούν η λαϊκή ανησυχία και οργή να γίνει οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς».

«Τώρα – τονίζεται – είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του.

Αυτό δείχνουν οι τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, τα χιλιάδες κρούσματα και νεκροί της πανδημίας, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, να θωρακίσει τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Αυτό τονίζει η επίθεση στο οχτάωρο, στο δικαίωμα στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση».