Στο Βουκουρέστι η Περιφέρειας Δ.Ε. στη Διεθνή τουριστική έκθεση TTR 2022

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού TârguldeTurismal României ROMEXPO 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι Ρουμανίας από 24 έως 27 Φεβρουαρίου 2022.

  • Κύριοι στόχοι της συμμετοχής, ήταν η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πολύ σημαντική και συνεχώς αυξανόμενη αγορά της Ρουμανίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί τον κυρίαρχο τουριστικό προορισμό για τη χώρα. Υπό το πρίσμα μάλιστα των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου αναμένεται να επηρεάσουν και τις τουριστικές διαδρομές, η αποστολή επικεντρώθηκε στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, αλλά και στην ανάδειξη και προσέλκυση επενδύσεων που ενισχύουν τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Η οργανωμένη προετοιμασία της αποστολής της Π.Δ.Ε. πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων, μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρουμανικών τουριστικών πρακτόρων για τη Δυτική Ελλάδα, ιδιαίτερα δε στη θεματική μορφή του οδικού τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε: «Με στοχευμένες παρουσίες επιδιώκουμε την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ολυμπιακής Γης. Το επόμενο διάστημα συμμετέχουμε σε εκθέσεις όπως το Ντουμπάι και το Ισραήλ»

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Π.Δ.Ε., Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης  και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Δ.Ε., Θεανώ Βούρτση και Διονύσης Καρβέλης.