Ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε γηροκομεία – αναβολές σε πολλά νοσοκομεία

Το εμβόλιο για τον κορονοϊό κάνουν σήμερα Δευτέρα πολλοί υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση της πανδημίας, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες, υπάρχουν καθυστερήσεις και δεκάδες εμβολιασμοί έχουν ακυρωθεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον λόγο. 

Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEΝ TV σχολίασε πως είναι πιθανό να υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις, κάτι το οποίο παρατηρείται και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ίδιος τόνισε πως είναι ανάγκη να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την ελευθερία και να γίνει ο εμβολιασμός χωρίς εμπόδια. Αναφερόμενος στο νέο αυστηρό lockdown που είναι από σήμερα σε ισχύ, διευκρίνισε πως η αυξημένη κινητικότητα το διάστημα των γιορτών ήταν ο λόγος για την απόφαση αυτή, καθώς λογικά θα καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

«Στόχος της διαδικασίας είναι ο απότομος περιορισμός της κινητικότητας για να ανοίξουν τα σχολεία. Τα σχολεία είναι αυτά που πρέπει να ανοίγουν πρώτα και να κλείνουν τελευταία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος. Σχετικά με τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού που έφτασαν στη χώρα μας, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως οι ασθενείς με το στέλεχος αυτό νοσούν πιο βαριά, ενώ επίσης δεν έχει αποειχθεί πως τα εμβόλια δεν δρουν για το συγκεκριμένο στέλεχος.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEΝ TV, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σχολίασε την αναβολή των εμβολιασμών, λέγοντας πως κι ο ίδιος ήταν να κάνει σήμερα το εμβόλιο, το Σάββατο όμως ενημερώθηκε πως δεν θα γίνει ο εμβολιασμός του. «Σε πάρα πολλά νοσοκομεία που ήταν προγραμματισμένα και κλεισμένα τα ραντεβού, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν έτοιμα, αναβλήθηκαν τα ραντεβού. Κάτι δεν μας λένε. Επιτέλους, πρέπει να πουν την αλήθεια», τόνισε και εξέφρασε φόβους ότι υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά και τη διατήρηση των εμβολίων.

«Στην Πελοπόννησο, στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη είπαν ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν και προτεραιότητα έχει η βόρεια Ελλάδα. Στην Καβάλα και στην Ξάνθη είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά. Στη Στερεά Ελλάδα αναβλήθηκαν (κι εκεί οι εμβολιασμοί), ακόμη και σε πολλά νοσοκομεία των Αθηνών, όπως το Τζάνειο, το Μεταξά, το Δρομοκαΐτειο, το Δαφνί, το Γεννηματάς, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης», κατήγγειλε.


ethnos.gr
«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr