Ζυμαρικά με ψητή φέτα και ντοματίνια

Συστατικά

  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • 500 γρ. κοχύλια, ζυμαρικά

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 28×36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.
  • Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.

akispetretzikis.com