Συστατικά
- 600 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 200 γρ. φέτα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
- 500 γρ. κοχύλια, ζυμαρικά
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 28×36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.
- Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους