Με 41 χώρες στο Τορίνο η Eurovision του 2022!

Η EBU προέβη προ ολίγου στην ανακοίνωση του αριθμού των χωρών που θα συμμετάσχουν στον 66ο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος όπως σας ενημερώσαμε θα διεξαχθεί στις 10 – 12 και 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας. Συνολικά, 41 χώρες θα διαγωνιστούν τον ερχόμενο Μάιο στο PalaOlimpico του Τορίνο.

  • Η Αρμενία μετά την αδυναμία συμμετοχής της στον περσινό διαγωνισμό εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει, επιστρέφει στο διαγωνισμό. Το ίδιο ισχύει και για το Μαυροβούνιο, το οποίο θα εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision για πρώτη φορά με το 2019. Η Λευκορωσία, απεναντίας δε θα λάβει μέρος στη Eurovision 2022 μετά την τιμωρία του κρατικού τηλεοπτικού φορέα από την EBU, η οποία ήταν απόρροια της περσινής αποχώρησής της από το διαγωνισμό.

Τριάντα έξι θα είναι οι χώρες που θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς που θα λάβουν χώρα στο PalaOlimpico στις 10 και 12 Μαΐου, διεκδικώντας τα πολυπόθητα είκοσι (δέκα σε κάθε ημιτελικό) εισιτήρια. Οι “Βig 5” (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο. Ισπανία και Ιταλία) έχουν ήδη εξασφαλισμένη μια θέση στον τελικό του Σαββάτου στις 14 Μαΐου.

Ο executive supervisor της EBU, Martin Österdahl, δήλωσε σχετικά:

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που έχουμε για άλλη μια φορά πάνω από 40 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που θα διαγωνιστούν για να κερδίσουν το εμβληματικό τρόπαιο της Eurovision στο Τορίνο τον επόμενο Μάιο.

Η ομάδα της RAI προετοιμάζεται σκληρά για να καλωσορίσει όλες τις αντιπροσωπείες σε μια νέα πόλη υποδοχής και να διασφαλίσει ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα προσφέρει τον ενθουσιασμό και το υπερσύγχρονο θέαμα που αναμένεται από σχεδόν 200 εκατομμύρια θεατές

Οι Simona Martorelli και Claudio Fasulo από τη μεριά της RAI πρόσθεσαν:

Μετά από 31 χρόνια, η Ιταλία είναι υπερήφανη που φιλοξενεί ξανά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision! Ως Εκτελεστικοί Παραγωγοί, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που οργανώνουμε αυτό το εκπληκτικό γεγονός και καλωσορίζουμε αντιπροσωπείες από 41 χώρες στο Τορίνο το επόμενο έτος.

Πάνω απ ‘όλα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε και να μοιραστούμε την ομορφιά της Ιταλίας με ένα παγκόσμιο κοινό μέσω των στοιχείων που μας ενώνουν όλους: μουσική και αρμονία

Οι 41 συμμετέχουσες χώρες:
Άγιος Μαρίνος
Αζερμπαϊτζάν
Αλβανία
Αρμενία
Αυστραλία
Αυστρία
Βέλγιο
Βόρεια Μακεδονία
Βουλγαρία
Γαλλία
Γερμανία
Γεωργία
Δανία
Ελβετία
Ελλάδα
Εσθονία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ιρλανδία
Ισλανδία
Ισπανία
Ισραήλ
Ιταλία
Κροατία
Κύπρος
Λετονία
Λιθουανία
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Μολδαβία
Νορβηγία
Ολλανδία
Ουκρανία
Πολωνία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Ρωσία
Σερβία
Σλοβενία
Σουηδία
Τσεχία
Φινλανδία
Το ενδιαφέρον για το διαγωνισμό ολοένα και αυξάνεται με τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή να τρέχουν. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η φάση κατάθεσης των συμμετοχών από τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες με αρκετά ονόματα να ξεχωρίζουν (διαβάστε εδώ).

 

Κωνσταντίνος Παππάς – ogaegreece.com