Αγώνας Διαρκείας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Σ. Αγρινίου – Σε κατάληψη οι σχολές

Σε κατάληψη των σχολών τους προχώρησαν οι μαθητές του ΕΠΑΣ Αγρινίου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νόμο που υποβαθμίζει τις σχολές του ΟΑΕΔ . Οι μαθητές ζητούν την άμεση τροποποίηση του νόμου  έτσι ώστε  η αποφοίτηση τους να συνοδεύεται με πτυχίο και όχι με μια απλή βεβαίωση.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«ΠΡΟΣ ΟΑΕΔ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Είμαστε οι μαθητές της ΕΠΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και σας στέλνουμε αύτη την επιστολή για να σας πούμε ότι είμαστε κατά του νόμου 4763/21-12-2020, διότι αδικούμαστε ως μαθητές που μπήκαμε με ένα συγκεκριμένο νόμο 3475/2006, στο οποίο γνωρίζαμε ότι η αποφοίτηση θα ήταν με πτυχίο και όχι με μια ‘’βεβαίωση’’.

Ζητούμε την τροποποίηση του νόμου για τους μαθητές που μπήκαν με το συγκεκριμένο νόμο 3475/2006 να αποφοιτήσουν με το ίδιο.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα προβούμε σε κατάληψη έως ότου αλλάξει αυτή η απόφαση.»

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι τα σχολεία του Ο.Α.Ε.Δ. έχουν μια 68χρονη ιστορία ως σχολεία των εργατών της χώρας. Στην πολυετή λειτουργία τους, τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους, συμβάλλοντας στη μείωση των κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, αφού οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι οι μοναδικές που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και επαγγελματικά δικαιώματα στην ειδικότητα που συνειδητά επέλεξαν.

Συνομιλώντας με ανθρώπους της εκπαιδευτικής τους κοινότητας, μας επισημαίναν ότι η υποβάθμιση των σχολών με τον νόμο που ψηφίσθηκε από τον Νοέμβριο και μετά υποβαθμίσει όχι μόνο τη μαθησιακή λειτουργία του σχολείου αλλά ακόμα και τα ίδια τα πτυχία τους. ιδιαίτερα όλων εκείνων των παιδιών που μπήκαν να φοιτήσουν στα ΕΠΑΣ με άλλο νομικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και με άλλο νομικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο καλούνται να αποφοιτήσουν.

Στο πλευρό τους βρίσκεται με ανακοίνωση της και η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και η διοίκηση των σχολών στο Αγρίνιο.


«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr