Αγρίνιο: «ΔΡΩ» και «Ακτίνα Εθελοντισμού» υποδέχονται και ενημερώνουν τους νέους φοιτητές

Αγρίνιο: «ΔΡΩ» και «Ακτίνα Εθελοντισμού» υποδέχονται και ενημερώνουν τους νέους φοιτητές

  • Στο πλαίσιο των δράσεων για την υποδοχή των φοιτητών που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών και για πρώτη φορά τις «επεκτείνει» στο Αγρίνιο, η «Ακτίνα Εθελοντισμού» και η «Δρω» – Κίνηση Πολιτών ανέλαβαν την ενημέρωση και την ξενάγηση των φοιτητών για να κάνουν το Αγρίνιο φιλικότερο απέναντι τους

Στο πλαίσιο της υποδοχής των φοιτητών και μετά την χθεσινοβραδινή συναυλία που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πλατεία Δημοκρατίας με την Φοίβο Δεληβοριά, σήμερα το πρωί η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου πήρε τη σκυτάλη και στο ίδιο πλαίσιο «έστησε» περίπτερο ενημέρωσης για τους φοιτητές στο Δημαρχείο Αγρινίου!

Η ίδια ακριβώς δράση ενημέρωσης φοιτητών θα υλοποιηθεί και το Σάββατο, στο ίδιο σημείο και κατά τις ίδιες ώρες, ώστε όσοι φοιτητές δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν σήμερα να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν αύριο.

Κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών πραγματοποιεί δράσεις για την υποδοχή των φοιτητών του πρώτου έτους, αλλά και για να δημιουργηθεί επαφή μεταξύ των πρωτοετών και των υπόλοιπων φοιτητών.

Φέτος η Πρυτανεία αποφάσισε νε διευρύνει τις διοργανώσεις υποδοχής και στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και σε άλλες πόλεις που διαθέτει τμήματα, πέραν της Πάτρας. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε σε επαφή με τους Δήμους για να συνεισφέρουν.

Μάλιστα, επι του θέματος είχε πραγματοποιηθεί προ καιρό σύσκεψη στην Τράπεζα Ελλάδας στο Αγρίνιο όπου εκεί ο Πρύτανης παρουσίασε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Πάτρα και στο πλαίσιο αυτό η εκάστοτε πόλη θα μπορούσε να συμπεριλάβει τις δικές της ιδέες, όπως και έγινε.

Να υπενθυμίσουμε πως το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα έχει έκθεση των τοπικών προϊόντων στην παλιά Αγορά στην Πλατεία Δημάδη. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, είναι μεταξύ 11:00 π.μ. με 13:00 και 18:00 έως 21:00.

Ακόμη, απόψε το βράδυ (Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 8:30μμ) στο Δημοτικό Θέατρο θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Ιστορίες του Κυρίου Κόυνερ» του Μπ. Μπρέχτ, παραγωγής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Επίσης, αύριο (Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 8:30μμ) η θεατρική ομάδα «Ορμήτες» του Πανεπιστημίου Πατρών θα παρουσιάσει την παράσταση «Ανοδική Πτώση» στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Μια επιπλέον διοργάνωση για την υποδοχή των φοιτητών είναι η οργανωμένη ξενάγηση των φοιτητών εντός της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, λ.χ. στη λίμνη Τριχωνίδα, από την «Δρω» – Κίνηση πολιτών Αιτωλοακαρνανίας.

Το λεωφορείο με τους φοιτητές για την ξενάγηση στην λίμνη Τριχωνίδα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 11.30 από το παρκινγκ στην περιοχή των παλιών Σφαγείων.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης των φοιτητών στην πόλη του Αγρινίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από περιήγηση στο κέντρο της πόλης, επίσκεψη σε ιστορικά σημεία και σημεία αναφοράς της πόλης, εξιστορώντας παράλληλα στους συμμετέχοντες φοιτητές εν συντομία και την ιστορία της πόλης.