Αγρίνιο: Ημερίδα με θέμα «Κατανοώντας την Αστεγία» (Videos – Photos)

Με κεντρικό θεματικό άξονα «Tο δικαίωμα στη στέγη», το οποίο είναι θεμελιώδες αλλά, όχι πάντα αυτονόητο, και με τον τίτλο «Κατανοώντας την Αστεγία», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσαν οι Δομές Αστέγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου.

  • Με Συντονιστή της εκδήλωσης τον καταξιωμένο Δημοσιογράφο, πρώην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνο Σόμπολο, οι εισηγητές αναφέθηκαν στο θεμελιώδες δικαίωμα της στέγης, η διασφάλιση του οποίου μας αφορά όλους!

Δείτε βίντεο και εικόνες από την εκδήλωση:

Ομιλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου:

Ο Δήμαρχος Αγρινίου στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των Δομών Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες αποτελούν «το πρώτο σπίτι για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ένα καταφύγιο ανθρωπιάς, που διασώζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ένα ζωντανό κύτταρο για τη διατήρηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης».

«Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό, συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους μπορούν να έχουν στέγη και φροντίδα για μια μεταβατική περίοδο, μέχρι την κοινωνική επανένταξή τους», τόνισε ο κ. Παπαναστασίου.

Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεώργιου Σταμάτη:

Ο κ. Σταμάτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε ότι «ο Δήμος Αγρινίου έχει αρχίσει να γίνεται συμπεριληπτικός δήμος», εφαρμόζωντας πολιτικές με σκοπό την προαγωγή και την διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, των ευάλωτων, των αστέγων, των ατόμων με αναπηρίες».

«Θέλουμε συμπεριληπτικούς δήμους και όχι πολιτικές που δεν αντέχουν στον χρόνο και δε βοηθούν τους πολίτες», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι «το κλειδί στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι η πρόληψη».

Ο κ. Σταμάτης επίσης συνεχάρη τον Δήμαρχο Αγρινίου γιατί, όπως είπε, «ο Δήμος Αγρινίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που παίρνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης, και βάζει στην αντζέντα του θέματα κοινωνικής πολιτικής, και μάλιστα θέματα, όπως η αστεγία, τα οποία είναι δύσκολο να κατανοήσουμε, καθώς δεν υπήρξαμε άστεγοι».