Θέρμο: «Έφυγε» από τη ζωή ο τεχνίτης πέτρας Σωτήρης Χολέβας

Στο πένθος έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία του Θέρμου, η είδηση του θανάτου του Σωτήρη Γ. Χολέβα, γνωστού τεχνίτη πέτρας, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, καθώς τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση από σκαλωσιά σε ώρα εργασίας.

  • Ο εκλιπών διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης: «Θλίψη και πόνος για τον αδόκητο χαμό του Σωτήρη Γ. Χολέβα»

Συγκινητικά είναι τα λόγια του Δημοτικού Συμβούλου Θέρμου, ο οποίος αποχαιρετά τον φίλο και γείτονα Σωτήρη Χολέβα:

«Κεραυνός εν αιθρία» η είδηση, πριν από λίγο, του θανάτου του συμπολίτη μου, αγαπητού φίλου και γείτονα Σωτήρη Χολέβα (Μπολιαζίμη) του Γεωργίου, από ατύχημα την ώρα της εργασίας του.

Χάθηκε ξαφνικά ο φίλος, ο γείτονάς μου, ο αγαπητός σε όλους Σωτήρης, που μόνο αγάπη, καλοσύνη, ευγένεια και ήθος μετέδιδε σε όλους. Ο αυτοδημιούργητος τεχνίτης πέτρας που διέθετε ένα απίστευτο ταλέντο να μεταμορφώνει την πιο άσχημη πέτρα και το πιο άσχημο ξύλο σε πραγματικό έργο τέχνης. Άνθρωπος με αυθεντικό και πηγαίο χιούμορ, μοίραζε παντού χαρά και αισιοδοξία.

Περνώντας δύσκολα τα παιδικά και τα μετέπειτα χρόνια, γιος πολυμελούς οικογένειας, γνώρισε τί θα πει φτώχεια και δύσκολες συνθήκες ζωής , συνθήκες που τον δίδαξαν να είναι σεμνός, ειλικρινής και πάνω απ΄ όλα άνθρωπος.

Έδινε σε όλους τους ανθρώπους μια νότα αισιοδοξίας και χαράς και όλοι περίμεναν να ακούσουν ένα αστείο, ένα ανέκδοτο, έναν σοφό λαϊκό λόγο, που με περισσή εξυπνάδα και σοφία έλεγε.

Ο πόνος για τον ανεπάντεχο και ξαφνικό θάνατό του, θα είναι δυσβάστακτος για τη μάνα του, που θα πιει το πικρό ποτήρι του αποχωρισμού από το παιδί της, τη σύζυγό του Χριστίνα, τις κόρες του Μαρία και Βασιλική, τα αδέλφια του, το γαμπρό του Στέφανο, την κουνιάδα του Ασήμω και όλους τους συγγενείς του.

Θα μας λείψεις, πραγματικά, αγαπητέ Φίλε και γείτονα. Θα σε αναζητώ τα πρωινά που σε συναντούσα, τις ώρες που μιλούσαμε και είχα να μάθω και να διδαχθώ πολλά από σένα.

Καλό δρόμο στο αιώνιο ταξίδι! Ειλικρινή Συλλυπητήρια στους δικούς σου ανθρώπους!

Κώστας Φ. Μαραγιάννης
Φιλόλογος
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΡΜΟΥ