Αγρίνιο: Ο Ιατρικός Σύλλογος για το 1ο Σεμινάριο προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σχετικό με την προσέλκυση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με τη συμμετοχή της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας-Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, εθελοντών από τους τοπικούς συλλόγους αιμοδοτών και εκπροσώπου του KEΔMOΠ «Χάρισε Ζωή».

  • Το σεμινάριο προλόγισε και συντόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Γεώργιος Αγραφιώτης, τονίζοντας την αναγκαιότητα και τη σημασία πραγματοποίησης τέτοιου είδους πιστοποιημένων σεμιναρίων, με τα οποία μπορούν να επιμορφωθούν το Προσωπικό και τα Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας αλλά και Εθελοντές ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των καιρών και να υπάρχουν χώροι(κόμβοι) όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να απευθυνθούν και να ενημερωθούν για την διαδικασία εγγραφής στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε η κα. Μαρία Κώστογλου, υπεύθυνη προσέλκυσης εθελοντών του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών – Πανεπιστήμιο Πατρών (K.E.Δ.M.O.Π.) «Χάρισε Ζωή», η οποία με μια εμπεριστατωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα εισήγηση περιέγραψε την όλη διαδικασία προσέλκυσης εθελοντών και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που της τέθηκαν.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν αποβλέποντας στη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου θα αποτελεί έναν ακόμα κόμβο προσέλκυσης εθελοντών Δωρητών Μυελού των Οστών και θα συνεχίσει την συνεργασία του με το Νοσοκομείο Αγρινίου πάντα με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.