Αγρίνιο: Παράδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στα ΕΛ.ΤΑ. και στο Δημαρχείο (Video – Photos)

Αγρίνιο: Παράδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στα ΕΛ.ΤΑ. και στο Δημαρχείο

  • Κινητοποίηση-διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 19 Οκτωβρίου 2023 στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων Αγρινίου, στην Πλατεία Ειρήνης με στόχο την ανάκληση της απόφασης, για αναστολή εργασιών του Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Παραβόλα προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

Στόχος όλων των συμμετεχόντων ήταν η υπεράσπιση του δικαίου και του ορθού για τους οικονομικά αδύναμους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που πρόκειται να βληθούν άμεσα από την αναστολή των ΕΛ.ΤΑ. Παραβόλας και να οδηγηθούν σε βέβαιη οικονομική και κοινωνική απομόνωση.

Στη συνέχεια η Επιτροπή Αγώνα έφτασε έξω από το Δημαρχείο και ζήτησε να συναντηθεί με τη Δημοτική Αρχή θέλοντας να παραδώσει και εκεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός και η νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Μπόκα.

Πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και των Τοπικών Συμβουλίων Παραβόλας, Παντάνασσας, Αφράτου, Κυρά Βγένας, Παλαιοκαρυάς, Περιστερίου, Κρύου Νερού, Νερομάνας, Βλοχού και Προσήλιων κατέθεσαν την αντίδρασή τους στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ. και ζήτησαν την άμεση ανάκλησή της.

Αμέσως μετά την ειρηνική τους κινητοποίηση η οποία έληξε με την παράδοση του ψηφίσματος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παραβόλας κος. Διονύσης Γιαννακάς προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Μια ακόμα υποβάθμιση, στην ήδη υποβαθμισμένη από την πολιτεία περιοχή μας, πρόκειται να συντελεστεί, καθώς αιφνιδίως πληροφορηθήκαμε την αναστολή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ.

Το εν λόγω υποκατάστημα για πολλές δεκαετίες είναι το κέντρο εξυπηρέτησης υπερηλίκων συνάνθρωπων μας, ανθρώπων που αδυνατούν να μεταφερθούν στην πόλη του Αγρινίου, ανθρώπων με χρόνια προβλήματα υγείας και κινητικότητας.

Επιπλέον το υποκατάστημα των Ε.Λ.ΤΑ. είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικονομική ζωή της μικρής μας κοινωνίας και αποτελεί ένα κύτταρο ζωής για τον τόπο μας. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εξαγγελία της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ., η Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, θα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του Υποκαταστήματος Παραβόλας.

Όλοι γνωρίζουμε την εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού που παρουσιάζει η περιφέρεια της χώρας μας και στην προκειμένη περίπτωση αυτό μέλλει να συμβεί και στην Παραβόλα.

Οι κάτοικοι και όλοι οι πολίτες έχουν αναστατωθεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η δομή αυτή θα είναι μια ακόμα σε μια σειρά δομών που έβαλαν λουκέτο στην περιοχή, όπως προσφάτως συνέβη και με το Κ.Δ.Α.Π. Παραβόλας».

Από την πλευρά του ο κ. Καλαντζής διαβεβαίωσε τους πολίτες για τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας: «Πρόκειται για μια απόφαση που στερείται λογικής καθώς αφήνει εκτεθειμένους και χωρίς βασικές υπηρεσίες χιλιάδες πολίτες του Δήμου Αγρινίου.

Καταθέτουμε την ένσταση μας και στηρίζουμε το αίτημα για επανεξέταση της απόφασης των ΕΛ.ΤΑ. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσουμε σχετικό ψήφισμα».

 

Να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη απόφαση κινητοποίησης-διαμαρτυρίας είχε προηγηθεί συνάντηση με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Παραβόλας κ. Διονύση Γιαννακά στην οποία παραβρέθηκαν σημαντικοί άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η προσφάτως εκλεχθείσα Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Μπόκα, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σωτήρης Κολοβός, Τοπικοί Πρόεδροι της πρώην Δημοτικής Ενότητας Παραβόλας, καθώς και τα Δ.Σ. όλων των Τοπικών Συμβουλίων και Συλλόγων.

Κόντρα σε όλη αυτή την απαξίωση της ζωής εκτός αστικού ιστού και προασπίζοντας το δικαίωμά τους να ζουν σε μια αποκεντρωμένη περιοχή, δίχως να χάνουν τα βασικά τους δικαιώματα ως πολίτες, οι κάτοικοι του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου αποφάσισαν να προβούν σε άμεσες κινητοποιήσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ