Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αγρίνιο από το Ε.Κ. Αγρινίου

Μετά από πεντέμιση χρόνια ακροάσεων στο τριμελές κακουργιοδικείο της Αθήνας αναγνώστηκε σήμερα η απόφαση-σταθμός στα δικαστικά και πολιτικά χρονικά της χώρας που αφορά στη δράση Χρυσή Αυγή και η οποία έδωσε τη χαριστική βολή σε μια εγκληματική συμμορία η οποία με το προκάλυμμα πολιτικού κόμματος επιχείρησε να εγκαταστήσει τη βία και τη μισαλλοδοξία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.

Με αφορμή την έκδοση αυτής της απόφασης το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου πραγματοποίησε πριν από λίγο αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μιχάλης Κατσιγιάννης, ο οποίος κάλεσε το λαϊκό κίνημα να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια σε κάθε φασιστικό μόρφωμα που θα μπει εμπόδιο στους λαϊκούς αγώνες.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε πάλι στην πλατεία Δημοκρατίας όπου και διαλύθηκε.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση του Ε.Κ. αναφέρει

«Η σημερινή δικαστική απόφαση που επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία, δικαίωσε την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη. Είναι εγκληματική οργάνωση για το μίσος της απέναντι σε αγωνιστές εργάτες, μετανάστες και κατατρεγμένους.

Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και θρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους θα βρεθούν απέναντι σε κάθε μελλοντική προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντιλήψεις και η δράση των φασιστών.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο!
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Δυναμώνουμε τον αγώνα!

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, κάλεσε από το βήμα της συγκέντρωσης, τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να ανανεώσουν το ραντεβού τους και να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει, την ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,
με κεντρικό σύνθημα: «Τώρα αγώνας μαζικός, για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του»

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ: