Απάντηση Μπακόπουλου σε Σούκη: «Πράξη Δεύτερη ….και τελευταία»

Την απάντησή του, σε προηγούμενη επιστολή της κ. Σούκη (Δείτε ΕΔΩ) προς το ΑntennaStar.gr, το AgrinioTimes.gr και τον Αntenna Star FM 103.5, μέσα από την οποία διέψευσε, όσα ο κ. Μπακόπουλος είπε στην ενημέρωση των φορέων, προχθές, Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020,  απευθύνοντας μάλιστα συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της ΕΙΝΝΑΑ, μας έστειλε πριν από λίγο ο κ. Μπακόπουλος.  

Η απάντηση του κ. Μπακόπουλου, με τίτλο «Πράξη Δεύτερη ….και τελευταία» έχει ως ακολούθως:

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα απάντηση – τοποθέτηση προς το μέσο σας της Διευθυντρίας Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Αγρινίου όπου δια μέσω εσάς απευθύνει ερωτήματα προς εμένα;!

Θεωρώ απαράδεκτο να συμμετέχω σε παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων μέσα από ΜΜΕ.

Αν  αφορούσε  εμένα θα εφάρμοζα το “δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος αλλά ποίος το λέει” και θα το προσπερνούσα.

Εδώ δεν μπορώ να το αγνοήσω γιατί αφορά την λειτουργία  θεσμών και θεσμικών οργάνων.

Καταρχήν δεν αντιλαμβάνομαι την τρομερή αγωνία και προσπάθεια της συναδέλφου  να αποποιηθεί μία καθ’ όλα θετική επιστημονικά και διοικητικά τοποθέτηση που της αποδόθηκε και την οποία δικαίωσαν τα γεγονότα.

Η όποια τοποθέτηση της, θετική ή αρνητική, στο συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν προαιρετική.

Εκ των θεσμικών της ρόλων ήταν απόλυτα επιβεβλημένη.

Εάν δεν πήρε θέση, όπως ισχυρίζεται, έστω και αν αγνοήθηκε πλήρως – γιατί άραγε; – σε ένα τόσο σημαντικό θέμα της ειδικότητάς της είναι πολύ χειρότερο της ανύπαρκτης ευθύνης που ανεξήγητα προσπαθεί να αποποιηθεί.

Από τις θέσεις ευθύνης που κατέχει ήταν απόλυτη υποχρέωση της να διερευνήσει, να γνωμοδοτήσει και να προστατεύσει το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους.

Το οποίο μηχάνημα, όπως και αποδείχτηκε, δεν θα ήταν ιδανική λύση για το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Παρ’ όλες τις διαψεύσεις της, ότι διατυπώθηκε από το Μικροβιολογικό Τμήμα στο οποίο είναι Συντονίστρια Διευθύντρια για το θέμα του αναλυτή είναι απολύτως αληθές.  Αυτό είναι γνωστό και δεδομένο σε πλήθος συναδέλφων.

Αν κατάφερε να το τεκμηριώσει και να το υποστηρίξει εγγράφως δεν μπορώ να το ξέρω.

Απ’ ότι φαίνεται προφανώς όχι. Αν αυτό δίνει την ψευδαίσθηση της δυνατότητας διάψευσης ατύχησε. Δυστυχώς για αυτήν, ο δημόσιος λόγος έχει την ίδια δύναμη με τον γραπτό.

Ευτυχώς που, προφανώς, υπήρξαν άλλοι που ανέλαβαν αυτήν την ευθύνη και  έπαιξαν αυτό το ρόλο .

Για να κλείσει ο κύκλος με τις ερωτήσεις σας:

Συνάδελφε :

Για να ειπωθεί η αλήθεια δεν χρειάζονται εξουσιοδοτήσεις. Τουλάχιστον στην χώρα μας εδώ και σαράντα έξι χρόνια.

Στην ενημέρωση ήταν παρόντα άλλα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΙΝΝΑΑ, πολλοί συνάδελφοι που γνώριζαν το θέμα καθώς και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.  Δεν διαφοροποιήθηκε κανείς.

Κ. Α. Μπακόπουλος – Νευροχειρουργός – Πρόεδρος ΕΙΝΝΑΑ