Απαράδεκτοι

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις …σε μια δύσκολη πόλη.

  • Δεν μπορούμε να διορθώσουμε με τρόπο μαγικό τα πράγματα, δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Μπορούμε, όμως, να διευκολύνουμε λίγο την κατάσταση. Μπορούμε και πρέπει.

Κι αν το κάνουμε, τη δική μας ζωή θα βελτιώσουμε.

Για το «κορωνοκουτσομπολιό», που έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικής ανθρωποφαγίας, κάποιες φορές με τη συμβολή, μάλιστα, θεσμικών φορέων, μίλησα σε προηγούμενο σχόλιο. Και ισχύουν όσα είχα αναφέρει (Δείτε ΕΔΩ).

Δυστυχώς, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Αν «κυκλοφορήσει» ότι στο τάδε μαγαζί ο υπάλληλος βγήκε θετικός ή ακόμη – ακόμη ότι στο τάδε μαγαζί εθεάθη ο τάδε που βγήκε θετικός, …το μαγαζί μπορεί και να κλείσει. Και άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους, επειδή κάποιοι ανοήτως αρέσκονται σε αυτού του είδους την «ενημέρωση».

  • Είναι σοβαρό πλέον το θέμα. «Δείχνουμε» τους ασθενείς με το δάχτυλο και σε τίποτα δεν το ‘χουμε να τους πετάξουμε στην πυρά. Χωρίς, βεβαίως, να σκεφτόμαστε τις συνέπειες και χωρίς να μας απασχολεί το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο αύριο να είμαστε εμείς στη θέση τους.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Τι μας προσφέρει; Ποια ανάγκη μας καλύπτει;

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος