Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. κιμά κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 πιπεριά τσίλι
- 4 τορτίγιες
- 200 γρ. mix τυριών
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 100 γρ. φασόλια, κόκκινα, κονσέρβα
- 100 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, μαγειρεμένο
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο
- πιπεριά τσίλι
- ντοματίνια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, την πάπρικα, μισή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρει καλό χρώμα ο κιμάς και να ψηθεί.
- Τοποθετούμε άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε τον κιμά, το τυρί, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα ντοματίνια κομμένα, το ρύζι, τον κόλιανδρο, την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και τυλίγουμε σε φάκελο.
- Μεταφέρουμε τις τορτίγιες στο τηγάνι με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω. Ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι και ντοματίνια.
akispetretzikis.com







Σχετικά Άρθρα
Σχολές ΔEΛΤΑ 360 και ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ανανεώνουν μια συνεργασία «σταθμό» για το μέλλον της Μηχανοκίνησης
«Κουτσουπιές»: Πρεμιέρα για την καθημερινή κωμωδία της Ε.Ρ.Τ.1 που μας μεταφέρει στο πιο επεισοδιακό Χωριό
Χρήστος Μοίρας: Ο Πενταλοφιώτης Chef άφησε για λίγο την TV και μαγείρεψε στην 3η Αγροτική Έκθεση «AgreAmfi»!