Χ. Κωστακόπουλος στον Antenna Star: «Εμβληματικό έργο ο οδικός άξονας Πλατυγιάλι-Λαμία» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 28 Φεβρουαρίου 2022 ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) της παράταξης του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» ο Χρήστος Κωστακόπουλος με αφορμή την επερώτηση που έκανε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την κατασκευή οδικού άξονα Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία.

  • Παράλληλα, ο κ. Κωστακόπουλος αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα των κατολισθητικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Άνω και το Κάτω Κεράσοβο τα οποία έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα είπε πως: «είναι ένα πρόβλημα τεράστιο το οποίο γνωρίζουμε. Υπάρχει μία κινητικότητα της υπηρεσίας. Αυτή τη στιγμή το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και δε μπορεί να γίνει κάτι αυτή τη χρονική στιγμή όσο διαρκεί το φαινόμενο. Οι κάτοικοι έχουν απόλυτο δίκιο»

Στη συνέχεια επανήλθε στο κύριο θέμα με την κατασκευή οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο -Καρπενήσι -Λαμία λέγοντας ό,τι: «είναι ένα εμβληματικό έργο και εμείς το θέτουμε τώρα με έντονο τρόπο, γιατί η αλήθεια είναι πως οι κύριοι οδικοί άξονες της χώρας έχουν τελειώσει και ο ανατολικός και ο δυτικός και οι κάθετοι άξονες, όπως είναι ο Ε65. Είμαστε έτοιμη ως χώρα να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλους άξονες που θα ενώσουν και θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας, όπως αυτός ανάμεσα σε Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι και Λαμία. Δε πρέπει να πέφτουμε στη παγίδα να μιλάμε για έναν δρόμο που θα συνδέσει το Αγρίνιο με τον Άγιο Βλάση. Είναι ένας δρόμος, κύριος, για τη χώρα. Είναι ένα εθνικό ζήτημα αυτός ο δρόμος. Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε πολιτική βούληση, ούτε κεντρικά, ούτε τοπικά, ώστε αυτός ο δρόμος να ενταχθεί κανονικά και να χρηματοδοτηθεί. Μόνο κάποιες προσπάθειες και έχει χρηματοδοτηθεί ένα κομμάτι 7 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο μέχρι λίγο κάτω από την Ποταμούλα, αλλά έχει καθυστερήσεις τόσα χρόνια και δε γνωρίζουμε γιατί γίνεται, ίσως λόγω υποχρηματοδότησης».

Ακούστε, όλη, τη συνέντευξη του Χρήστου Κωστακόπουλου στον Antenna Star 103.5: