Η Ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης

«Επιτρέψτε μας να σας ευχηθούμε καλό δρόμο με δύναμη και κουράγιο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Με Πολιτικό Όρκο ο Υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου.

  • Στην τελική ευθεία για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους μπήκαν τα 63 μέλη της νέας Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού ο οποίος έφτασε πεζός από το Μέγαρο Μαξίμου στη 1 μετά το μεσημέρι.

Από τους 63 Υπουργούς και Υφυπουργούς οι 62 έδωσαν Θρησκευτικό Όρκο και μόνο ο Υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε Πολιτικό Όρκο.

«Επιτρέψτε μας να σας ευχηθούμε καλό δρόμο με δύναμη και κουράγιο», είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μόλις ολοκληρώθηκε η Τελετή.

Μετά την Τελετή Ορκωμοσίας όλων των Υπουργών και Υφυπουργών ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής του πρωτοκόλλου με πρώτους να βάζουν την υπογραφή τους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά ακολούθησε ως πρώτος τη τάξει Υπουργός ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και αμέσως μετά ο Υπουργός Εξωτερικών. Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ στη συνέχεια υπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας.

Ελένη Γκρήγκοβιτς, Λίνα Κεκέση – protothema.gr