Δημήτρης Πολύτιμος: Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας ροκάς

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο θρύλος της ροκ στην Ελλάδα, Δημήτρης Πολύτιμος – Στην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Δημήτρης Πολύτιμος, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο της ροκ.

  • Ο Δημήτρης Πολύτιμος, που αποτέλεσε τον θρύλο της ροκ στην Ελλάδα καθώς ήταν ο πρώτος που ίδρυσε ροκ συγκρότημα στην Ελλάδα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως αναφέρει το ogdoo.gr, μετά από αρκετά προβλήματα υγείας και από επέμβαση που έκανε στο παχύ έντερο πριν δύο μήνες, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, με την οικογένειά του που είναι συγκλονισμένη να δηλώνει ότι «ήταν κάτι ξαφνικό».

Ο Δημήτρης Πολύτιμος γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Ιανουαρίου 1933 και σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Τα καλύτερα του χρόνια τα έζησε στο Παγκράτι, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ζούσε στο Μαρούσι στα σύνορα με το Χαλάνδρι, έναντι του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αν και συνδέθηκε με την rock μουσική και ήταν από τους πρωτοπόρους της στην χώρα μας καθότι ιδρυτής του πρώτου rock συγκροτήματος, των M.G.C. η μεγάλη του αγάπη ήταν η Jazz.

Ήταν ενεργός πιανίστας μέχρι το τέλος. Επίσης επί σειρά ετών ήταν καθηγητής μουσικής.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος ήταν ο άνθρωπος που ήραν παρόντας στα μεγάλα rock μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα. Έπαιξε με τους M.G.C. ανοίγοντας την ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1967, συμμετείχε στην ισοτρική ηχογράφηση «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Η Ποπ στην Αθήνα» το 1971, με τους Εξαδάκτυλος, στο δίσκο «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα το 1979, στο «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» του Δ. Πουλικάκου το 1976, στην ιστορική συναυλία «Crazy Love στου Ζωγράφου» και στο δίσκο επίσης του Δ. Πουλικάκου με φίλους το 1979, έπαιξε με τους Socrates στις θρυλικές εμφανίσεις τους στο Κύτταρο και τις «Blues Πέμπτες» την περίοδο 1979-82, ενώ έπαιξε blues επιπέδου με τους Drifting Around επί μια δεκαετία (1995-2004) με τους Ανδρέα Γκομόζια, Ερρίκο Κακαρά, Μάκη Σιάτρα (αρχική σύνθεση).

Κώστας Παπαδόπουλος – sportime.gr