Δράση ενημέρωσης του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας για την Άνοια (Video – Photos)

Το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα για άτομα με άνοια στην Άρτα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών ενημερωτική Δράση για την Άνοια που περιελάβανε και σύντομη αξιολόγηση μνήμης για άτομα άνω των 60 ετών.

  • Η άνοια θεωρείται πλέον η μάστιγα του 21ου αιώνα, με 160.000 άτομα να πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή στην Ελλάδα σήμερα.

Η Δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Αμφιλοχίας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Επιστ. Υπεύθυνη Κ.Υ. Αμφιλοχίας, Διευθύντρια κ. Σπυριδούλα Καραδήμα. Στη συνέχεια, ο Ψυχίατρος, Δρ. Νίκος Μπιλανάκης,

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Άρτας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την άνοια, με έμφαση στα πρώτα συμπτώματα, στη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης, στην αντιμετώπιση της νόσου και στα νέα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με την άνοια.

Στη συνέχεια, η Δρ. Αρετή Ευθυμίου, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας για την άνοια στη Άρτα, μίλησε για τις διαταραχές μνήμης και θα μιλήσει για στρατηγικές ενδυνάμωσης της μνήμης.

e-maistros.gr