Η δύναμη της Αιτωλοακαρνανίας

Προ ημερών μίλησα μέσα από τις «ραδιουργίες» για την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου φορέα πολιτισμού στο Αγρίνιο, υπό τη σκέπη του οποίου θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να λειτουργούν …οι πάντες και τα πάντα.

  • Ένας, για όλους και για όλα!

Ξέρω ότι το σχόλιο διαβάστηκε πολύ και συζητήθηκε αρκετά. Δεν ελπίζω ότι θα γίνει κάτι, ωστόσο, θα είμαι απολύτως ευχαριστημένος αν ο σπόρος έπεσε σε γόνιμο έδαφος. Και κάποια στιγμή, ποιος ξέρει;!

Το επόμενο μεγάλο και καθοριστικό βήμα θα πρέπει, πάντα κατά τη γνώμη μου, να είναι η δημιουργία ενιαίων δικτύων πολιτιστικών διαδρομών και φυσικού περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.

Μνημεία φυσικά, τεχνουργήματα βυζαντινά, ερείπια αρχαίων πόλεων, αλλά και μνημεία νεότερης ιστορίας, παραδοσιακοί οικισμοί και ιστορικοί τόποι, κάστρα και ιαματικές πηγές, βιότοποι, αισθητικά δάση και πάνω απ’ όλα ο λαϊκός πολιτισμός, όπως αυτός εκφράζεται ή αναβιώνει μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες των φορέων και των ανθρώπων του νομού μας, μπορούν συνδυαζόμενα να δώσουν στον τόπο μας την ώθηση που έχει ανάγκη και που δικαιούται.

Πολιτισμός και Περιβάλλον αποτελούν τους δύο πυλώνες, όπου μπορεί η Αιτωλοακαρνανία να στηριχθεί και να δημιουργήσει η ίδια το μέλλον της.

  • Το παραπάνω εκπληκτικό βίντεο από τις εκβολές του Αχελώου είναι από το την υπέροχη συλλογή του Andreas Koutsothanasis.

 

Media group «Agrinio 365» | Φώτης Μπερίκος