e-katanalotis: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή που μπορεί σύντομα να χρησιμοποιούμε για τα ψώνια μας

Με το ρολόϊ στο χέρι φαίνεται πώς θα είναι πια για τα ψώνια στα καταστήματα μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

  • Οι εικόνες της αγοράς το Σαββατοκύριακο χτύπησαν καμπανάκι σε λοιμοξιολόγους και κυβέρνηση και υπό τον φόβο να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα κοορνοϊού εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια.

Η αποστολή των SMS στο 13033 αυξήθηκε κατά 13% φθάνοντας τα 4 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μία νέα εφαρμογή που θα μπαίνει κόφτης στην χρήση τους.

Στο τραπέζι μπαίνει εφαρμογή μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα κάνουν τα ψώνια σε μαγαζιά με το χρονόμετρο, παράλληλα με τη μετακίνηση μέσω κωδικού SMS στο 13033. Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για χρονικό περιορισμό στους πολίτες για να κάνουν τις αγορές τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κλείσει το λιανεμπόριο, σε περίπτωση που υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο μοντέλο που περιλαμβάνει εφαρμογή στο κινητό, sms, αλλά και έγγραφη βεβαίωση για τους ηλικιωμένους.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή e-katanalotis

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μία φορά την ημέρα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο των δύο ωρών να προβούν όλες τις αγορές τους.

Ο καταναλωτής είτε θα «κατεβάζει» από το κινητό του την εφαρμογή e-katanalotis, η οποία θα έχει το σχετικό χρονόμετρο είτε θα μπορεί να στέλνει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 και να του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο. Το χρονόμετρο θα ενεργοποιείται με το πάτημα του link και θα μετρά αντίστροφα τις δύο ώρες ενώ θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του

newsbeast.gr