Έλενας ανάγνωσις

«Οι χτεσινοί μας εργοδότες, οι μπροστάρηδες της πολιτιστικής παραγωγής, οι δημιουργοί των νέων αισθητικών ρευμάτων, γκρεμίζονται από τα ίδια τους τα έργα στο προσωπικό τους κενό. Κι ο γκρεμός είναι μεγάλος», γράφει μεταξύ άλλων, η Έλενα Αρβανίτη, η σύντροφος του Γιώργου Ζιόβα, τη συνέντευξη του οποίου φιλοξενήσαμε πριν από λίγες μέρες στη συνέντευξη της Δευτέρας, στο selidodeiktis.edu.gr

Και συνεχίζει:

«Το θέατρο όμως, ως τέχνη, είναι παιδί της δημοκρατίας και του διαλόγου. Αναπνέει μέσα από κάθε αγώνα για δικαιοσύνη και κοινωνική χειραφέτηση.

Μέσα από την ελευθερία που προσφέρει η διαδρομή από το ατομικό συμφέρον προς το συλλογικό καλό.

Και μάλλον έχει ένα δικό του, ανεξάρτητο τρόπο αυτοδιάσωσης και τιμωρίας των καταχραστών του, μια δική του αρετή. Αυτήν που υπηρετούν οι απλοί εργάτες του

Επιτυχία στο θέατρο είναι η αλήθεια. Η συλλογική δουλειά, ο σεβασμός, η αποδοχή, η ομαδικότητα. Όλα τα άλλα είναι ύβρις»

Αυτά γράφει η Έλενα και αποδεικνύει ότι εκτός από τους εργοδότες του πολιτισμού, τούς «μπροστάρηδες της πολιτιστικής παραγωγής» και τους δημιουργούς των νέων αισθητικών ρευμάτων», υπάρχουν και οι εργάτες του θεάτρου, που δεν κάνουν «τέχνη», αλλά πολιτισμό.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr