Στο έλεος…

Η ξαφνική και απροσδόκητη απώλεια της νεαρής εγκύου της Κατούνας Ξηρομέρου ήταν βίαιη και τραυματική, όχι μόνο για τα μέλη της οικογένειας της και τους φίλους της, αλλά και για το σύνολο των μελών της τοπικής κοινότητας του χωριού και του νομού της Αιτωλοακαρνανίας.

Μόνο η σιωπή μπορεί σε παρόμοιες περιπτώσεις να «μιλήσει» τη θλίψη και την παρηγοριά στους ανθρώπους. Τίποτ’ άλλο.

Η σιωπή και η «έγνοια» της τοπικής κοινωνίας σε αυτό τον νεαρό άνδρα, που τόσο απροσδόκητα και βίαια θα βρεθεί τους επόμενους μήνες αντιμέτωπος με αυτή τη διπλή απώλεια.

Μια τραγική διπλή απώλεια, η οποία παρά το γεγονός ότι προήλθε από έναν στιγμιαίο και ακαριαίο παθολογικό γεγονός, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις χρόνιες ελλείψεις ενός συστήματος υγείας που αδυνατεί να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής, ακόμα και την στοιχειώδη αίσθηση υγειονομικής ασφάλειας που οφείλει κάθε οργανωμένη κοινωνία στα μέλη της.

Πότε αλήθεια οι κάτοικοι της Κατούνας και του κάθε χωριού της ελληνικής περιφέρειας σε παρόμοιες τραγικές ώρες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το πένθος τους και όχι ταυτόχρονα και την αίσθηση της αδικίας ότι ζουν και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους σε περιοχές υγειονομικά άγονες και χέρσες, εγκαταλελημένοι στο έλεος των παθολογικών συμβάντων… αναστρέψιμων ή μη;


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr