Χωρίς «μπαμ» η εστίαση

Δεύτερη μέρα σήμερα «νόμιμα» και «επίσημα» ανοιχτή η εστίαση και το άγνωστο μέλλον της παραμένει… άγνωστο.

Συνομιλώντας χθες τηλεφωνικά με έναν φίλο, ο οποίος διατηρεί ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Αγρινίου μου έλεγε ότι η κίνηση στις καφετέριες άρχισε δειλά – δειλά να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγινε αυτό το «μπαμ» που όλοι περίμεναν.

Είναι νωρίς ακόμα, μου είπε, να μιλάμε για κανονικότητα. Πολύ φοβάμαι ότι η κανονικότητα που ξέραμε έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Έχουν αλλάξει οι συνήθειες.

  • Δεν βάζω τα λόγια του μέσα σε εισαγωγικά, γιατί δεν ήταν ακριβώς αυτές τις λέξεις που χρησιμοποίησε. Ήταν περίπου αυτές.

Εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν η φράση του (και εδώ θα χρησιμοποιήσω εισαγωγικά): «Δεν έγινε αυτό που γράφεται ή λέγεται. Τα πράγματα δεν ήταν τα αναμενόμενα».

Βέβαια, συνομιλώντας σήμερα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Αγρινίου, άκουσα μια πιο αισιόδοξη άποψη, αφού όπως μου είπε τα καφέ δούλεψαν καλά χθες, με μόνο πρόβλημα το περιορισμένο ωράριο. Εκεί όμως που παρατηρήθηκε μια όχι και τόσο ικανοποιητική προσέλευση, σημείωσε, ήταν τα καταστήματα του φαγητού. 

Είναι λογικό, πάντως, οι άνθρωποι της εστίασης να περιμένουν πολύ περισσότερα μετά από έξι μήνες κλεισμένοι. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω τους υπάρχει υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με μοναδική δυνατότητα λειτουργίας το take away, το οποίο κατάφερε, όπου κατάφερε να δώσει μια ελάχιστη ανάσα σε έναν κλάδο, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί πιο πολύ από όλους αυτή την περίοδο.

Πάντως η επαναλειτουργία της εστίασης δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι επόμενες μέρες θα δείξουν πόσο ομαλή ή μη θα είναι η επαναφορά του κλάδου στην «κανονικότητα».


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr