Ένωση Αγρινίου – Βράβευση μαθητών | Θ. Κουτσουπιάς: «Να είστε παραδείγματα και για τα υπόλοιπα παιδιά» (Video – Photos)

Ένωση Αγρινίου – Βράβευση μαθητών | Θ. Κουτσουπιάς: «Να είστε παραδείγματα και για τα επόμενα παιδιά»

  • Η απονομή των χρηματικών επάθλων της Ένωσης Αγρινίου

Επιταγές 1.500 ευρώ σε καθ’ έναν από τους 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές – Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει το θεσμό και το έδειξε ξανά στην εκδήλωση απονομής των επάθλων.

Σε μια λιτή εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, από το 2016 οπότε και η Ένωση Αγρινίου αθλοθέτησε τα χρηματικά έπαθλα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η απονομή των υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που πέτυχαν την καλύτερη απόδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις.

H απονομή έγινε στο κεντρικό κτίριο (Διοίκησης) του Συνεταιρισμού, η αίθουσα συνεδριάσεων του οποίου πλημμύρισε από την αισιοδοξία και τα χαμόγελα των φοιτητών και των μελών των οικογενειών τους.

Τα χρηματικά έπαθλα των 1.500 ευρώ που έλαβε κάθε φοιτητής, σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν περισσότερο το συμβολικό χαρακτήρα της επιβράβευσης της προσπάθειάς τους. Ταυτόχρονα, όμως, με αυτή την πρωτοβουλία, η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές του νομού μας.

Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων  του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές.

Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε Mαρία Ευστρατία Πασχέντη απ’ το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, η Ασημίνα Ευθυμία Καραμαγκιόλη απ’ το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου και Αχιλέας Φούντας απ’ το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ενώ από τη δεύτερη κατηγορία, υποτροφία έλαβαν ο Μάριος Μάντζαρης απ’ το ΓΕΛ Αστακού, ο Βασίλης Τσιόπος απ’ το ΓΕΛ Αμφιλοχίας και η Ελένη Τρομπούκη, επίσης απ’ το ΓΕΛ Αμφιλοχίας.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο γενικός διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής, διοικητικά στελέχη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν εκεί για να συγχαρούν τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Παρούσα και η κα. Ντίνα Κατσαρή, που επί σειρά ετών έχει με συνέπεια υπηρετήσει το χώρο της εκπαίδευσης και που από την αθλοθέτηση των βραβείων ανελλιπώς μετέχει στην εκδήλωση απονομής για να συγχαρεί τα παιδιά, ενώ ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κώστας Νάκος, ο οποίος βρίσκετε σε προσκυνηματικό ταξίδι, απέστειλε γραπτώς τις ευχές και τα συγχαρητήριά του.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κουτσουπιάς σημείωσε ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, προσβλέποντας, μάλιστα, και σε πιθανή μελλοντική συνεργασία μαζί τους. Μάλιστα, ο κ. Κουτσουπιάς εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι να υπηρετεί κάποιος τον τόπο του και να εργάζεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτόν. Επίσης, μίλησε για την αξία της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στο ότι η Ένωση Αγρινίου επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στις προοπτικές που οι νέοι άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν για την Αιτωλοακαρνανία.

Υπενθυμίζουμε η Ένωση Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών, η οποία και έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό κριτήριο τα μόρια εισαγωγής, από την ίδια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια του νομού. Οι βραβευθέντες φοιτητές πλέον και οι γονείς τους, που δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση θα τους χορηγήσει υποτροφία, μίλησαν για μια ουσιαστική πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων.

Να σημειωθεί πως η Ένωση Αγρινίου δεν είχε καμία εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών που θα λάβουν την υποτροφία των 1.500 ευρώ έκαστος.

Τα ονόματα εστάλησαν, ύστερα από σχετικό αίτημα, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, η οποία και είχε τη σχετική επικοινωνία με όλα τα λύκεια του νομού, προκειμένου να της δοθούν τα στοιχεία.

Οι υποτροφίες της Ένωσης Αγρινίου, που έχουν πλέον καθιερωθεί ως θεσμός συμβολικής και ταυτόχρονα ουσιαστικής και έμπρακτης επιβράβευσης των μαθητών, είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

e-ea.gr