Τον διεθνούς φήμης Έλληνα σολίστ Λεωνίδα Καβάκο και τον καταξιωμένο Ιταλό πιανίστα Enrico Pace είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ οι υψηλοί προσκεκλημένοι στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από την ολοκλήρωση του επίσημου δείπνου, που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
- Για μισή ώρα, ο κορυφαίος διεθνώς Έλληνας βιολονίστας, ο οποίος ήρθε από το εξωτερικό ειδικά για την Προεδρία, κατάφερε να ενθουσιάσει για μια ακόμη φορά το κοινό του, συνοδευόμενος στο πιάνο από τον Enrico Pace, και να αποσπάσει θερμό χειροκρότημα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι ξένες ηγέτες έσπευσαν να συγχαρούν τους κορυφαίους μουσικούς, και μάλιστα ο κ. Καβάκος είχε συνομιλία με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Ναταλί Παρλί, η οποία έδειξε ιδιαίτερη θέρμη για τη μουσική του.
Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους του κόσμου και δίνει ρεσιτάλ στις κορυφαίες αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, ο Λεωνίδας Καβάκος κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό προφίλ και ως διευθυντής ορχήστρας. Το 2017 απονεμήθηκε στον Λεωνίδα Καβάκο το βραβείο Leonie Sonning – η υψηλότερη μουσική βράβευση της Δανίας, που δίνεται κάθε χρόνο σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη, διευθυντή ορχήστρας, εκτελεστή μουσικών οργάνων ή τραγουδιστή. Παίζει το δικό του βιολί «Willemotte» Stradivarius του 1734.
Ο Enrico Pace γεννήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας. Σπούδασε πιάνο με τον Franco Scala στο Ωδείο Rossini, στο Pesaro και αργότερα στην Accademia Pianistica «Incontri col Maestro», Imola. Η κατάκτηση του Α΄ Βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Franz Liszt της Ουτρέχτης το 1989, σηματοδότησε την αρχή της διεθνούς καριέρας του. Έκτοτε ο Enrico Pace έδωσε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, καθώς και στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική. Με τον Λεωνίδα Καβάκο ηχογράφησε το σύνολο των Σονατών του Beethoven για πιάνο και βιολί.
Ακολουθεί το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς:
Ίγκορ Στραβίνσκι (1882-1971)
Ιταλική σουίτα (αποσπάσματα)
– Introduzione
– Minuetto e Finale
Κλωντ Ντεμπυσσύ (1862-1918)
Σονάτα για βιολί και πιάνο (αποσπάσματα)
– Allegro vivo
– Finale: Très animè
Έντουαρντ Έλγκαρ (1857-1934)
Σονάτα για βιολί σε μι ελάσσονα, έργο 82
Α΄ μέρος: Allegro
Νίκος Σκαλκώτας (1904-1949)
Από τους 36 Ελληνικούς Χορούς
– Ηπειρώτικος (Σειρά Ι, αρ. 3 )
– Κλέφτικος (Σειρά ΙΙΙ, αρ. 3 )
Λεωνίδας Καβάκος βιολί
Enrico Pace πιάνο
zougla.gr
Σχετικά Άρθρα
Λιβανός: «Δέσμευση της Κυβέρνησης οι αυξήσεις μισθών και η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας»
Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τέλος χρόνου για την έκπτωση 15% στην εφάπαξ καταβολή
Δ.Ε.Υ.Α.Μ.: Πρόταση για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού