Επιτυχής η παρουσία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στη Food Expo Greece (Photos)

Επιτυχής η παρουσία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.)  στη Food Expo Greece 18 – 20 Μαρτίου 2023

  • Με ανανεωμένο περίπτερο 114τμ συμμετείχε για 3η χρονιά η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) στη Food Expo Greece.
  • Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ κομβικό hub του κλάδου, σημείο συνάντησης Μελών της ΕΛ.Ο.Π.Υ. με την πολιτική ηγεσία, συνεργάτες, συνάδελφους, πελάτες.
  • Τρεις εποικοδομητικές ημέρες με συναντήσεις, ανταλλαγές απόψεων, κλείσιμο συμφωνιών.
  • Γευσιγνωσία με ελληνικά φρέσκα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece σε συνδυασμό με ποιοτικό κρασί από τη Νεμέα
  • Δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις της ΕΛ.Ο.Π.Υ. στα Workshop Sessions με καταξιωμένες προσωπικότητες της εστίασης, του οίνου και της διατροφής.

Αισιοδοξία, ανάπτυξη, εξωστρέφεια, καινοτομία, δημιουργικότητα, διαπροσωπικές σχέσεις, εμπιστοσύνη – οι κύριοι πυλώνες παρουσίας της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), στο ανανεωμένο περίπτερο στη Food Expo Greece, κομβικό σημείο συνάντησης των 21 Μελών της ΕΛ.Ο.Π.Υ., συναδέλφων, συνεργατών, πελατών και πολιτικής ηγεσίας. Σε περιβάλλον συγχρόνως εορταστικό και επαγγελματικό, οικοδεσπότες και προσκεκλημένοι, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να οριστικοποιήσουν εθνικές και διεθνείς συμφωνίες που προάγουν την ιχθυοκαλλιέργεια και την οικονομία της Ελλάδας.

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι δύο συζητήσεις «Ελληνικό Ψάρι – υπέροχη γεύση, υπέρτατη διατροφή» και «Ελληνικό Ψάρι  – ταιριάζοντας το φρέσκο ψάρι με το σωστό κρασί» που προσέφερε η ΕΛ.Ο.Π.Υ. στο κοινό της FOOD EXPO, με Έλληνες celebrities της γεύσης, της διατροφής και του οίνου, όπως οι Λευτέρης Λαζάρου, Ted Lelekas, Ντίνα Νικολάου και άλλοι εκλεκτοί ομιλητές.

Οι εκδηλώσεις της ΕΛ.Ο.Π.Υ. είναι γνωστές για το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας και στη Food Expo ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλά. Φρέσκα ψάρια από τις καθαρές θάλασσες του Ιονίου, έγιναν από τα χέρια επιδέξιων chefs, εκλεκτοί μεζέδες που απήλαυσαν οι επισκέπτες με δροσερά κρασιά από την «Οινοποιητική Νεμέας».

Την ΕΛ.Ο.Π.Υ. επισκέφθηκαν οι κκ Σίμος Κεδίκογλου – Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μαρίνα Πέτρου – Προϊστάμενη Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, Σταμάτης Καμπόλης –  Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλιευτικής Πολιτικής και άλλα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.)

Η ΕΛ.Ο.Π.Υ., φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. έχει 21 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛ.Ο.Π.Υ. φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.