Η Stefania στο Kinderprinsengracht Concert 2021 (AVROTROS)

Ερμηνεία του «Last Dance» από τη Stefania με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας! (Video)

Σε μια πανέμορφη γιορτή της μουσικής στα κανάλια του Άμστερνταμ εμφανίστηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου η Stefania. H γλυκιά μας εκπρόσωπος στη Eurovision 2020 και 2021 ερμήνευσε το «Last Dance» με τη συνοδεία της ταλαντούχου 12χρονης τσελίστριας Valentijn Jeukendrup.

  • Η Ολλανδική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Edwin Schimscheimer συνέβαλε στην ιδιαίτερη χροιά της ξεχωριστής αυτής εκτέλεσης.

Παρακολουθείστε την όμορφη εκτέλεση του «Last Dance» από τα κανάλια του Άμστερνταμ

Τι είναι το Prinsengracht Concert;

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Pullitzer, Hans Duijf και Theo Inniger είχαν το 1981 ένα όραμα: Να προσφέρουν σκηνή για την κλασική μουσική, σε έναν ξεχωριστό υπαίθριο χώρο – και το πιο σημαντικό: προσβάσιμη σε όλους. Έτσι γεννήθηκε το Prinsengracht Concert και εξελίχθηκε σε ετήσιο event. Κάθε χρόνο τουλάχιστον 10.000 επισκέπτες απολαμβάνουν τους όμορφους ήχους στο κανάλι απέναντι από το ξενοδοχείο, από τις βάρκες, τα παράθυρα ή την προκυμαία. Η εκδήλωση έγινε έκτοτε το πιο δημοφιλές πρόγραμμα κλασικής μουσικής στην ολλανδική τηλεόραση.

Φέτος η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Αυγούστου. Η συναυλία ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στη φωνή, με πρωταγωνιστές τον βαρύτονο Willem de Vries, τη σοπράνο Aylin Sezer και τον τενόρο Morschi Franz. Συνοδεύονταν από τη ΖΟ! Gospel Choir και ένα σύνολο μουσικών από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου.

Το Kinderprinsengracht Concert γίνεται το απόγευμα πριν την κύρια εκδήλωση. Έχει στόχο την εξοικείωση των παιδιών και των νέων με την κλασική μουσική, μέσα από μίξη της με την ποπ μουσική. Το 2021 συμμετείχαν ο Romy Monteiro, ο Dany (νικητής The Voice 2021) και η Stefania (διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2021).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις φετινές εμφανίσεις στο Kinderprinsengracht Concert ΕΔΩ

Ρήνα Κωνσταντοπούλου – ogaegreece.com