Ερώτηση Βουλευτών της Ελληνικής Λύσης για το Παλαιό 5ο Γυμνάσιο Αγρνίου

«Κίνδυνο για τους διερχόμενους αποτελεί το Παλαιό 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, γνωστό και ως «Οικονομικό Γυμνάσιο», που στεγάζεται στην Οδό Στράβωνος.

  • Καθώς το Γυμνάσιο έχει πλέον μεταφερθεί σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί, που καταδεικνύονται τόσο από τους κατοίκους όσο και από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας μετά τη διενέργεια αυτοψίας.

Πολλά από τα παράθυρα του κτηρίου είναι διαλυμένα με αποτέλεσμα να χάσκουν, να χτυπούν με τον άνεμο και τα τζάμια τους να σπάνε και να πέφτουν.

Επίσης, έχουν εντοπιστεί πολλά μπαλκόνια με φθορές, ενώ αναφέρεται ότι τα προβλήματα γίνονται πολύ πιο έντονα στην πίσω πλευρά της Στράβωνος, σε έναν μικρό παράδρομο. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν κινδύνους για τους διερχόμενους, καθώς η πιθανή πτώση τζαμιών ή τμημάτων μπαλκονιού, μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης της επισκευής και αποκατάστασης του παλαιού 5ου Γυμνασίου Αγρινίου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμών ή απωλειών ανθρώπινων ζωών, των διερχομένων πολιτών, από την πτώση σπασμένων τζαμιών ή τμημάτων μπαλκονιών;»

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Απόστολος Αβδελάς

Κωνσταντίνος Χήτας