Πηγή: YouTube

Eurovision 2022: Στην Piazza San Carlo το Eurovillage!

Μετά την ανακοίνωση του Τορίνο ως την πόλη που θα φιλοξενήσει τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ολοκληρώνεται σιγά σιγά το παζλ με τα συστατικά κομμάτια αυτού.

  • Ήδη γνωρίζουμε πως το PalaOlimpico (η ονομασία Pala Apitour δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω χορηγού) θα υποδεχτεί στη σκηνή που θα στηθεί τους καλλιτέχνες τον ερχόμενο Μάιο. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό κλειστό χώρο χωρητικότητας περίπου 16.000 θέσεων κατασκευάστηκε το 2005. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν και οι τελικοί του ATP finals έως το 2025.

Σύμφωνα με το eurofestivalnews, άλλη μια εμβληματική τοποθεσία του Τορίνο θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη Eurovision. Η Piazza San Carlo θα φιλοξενήσει το Eurovision Village. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το στάδιο . Αποτελεί μία από τις κεντρικότερες πλατείες του Τορίνο. Κατασκευάστηκε τον 16ο και τον 17ο αιώνα και αποτελεί παράδειγμα μπαρόκ στυλ.

Τί είναι το Eurovision Village;
To Eurovision Village είναι o επίσημος χώρος για τους φίλους της Eurovision. Διάφοροι καλλιτέχνες αναμένεται να εμφανιστούν σε αυτό, ενώ όλοι όσοι αγαπούν τη Eurovision είναι ευπρόσδεκτοι να το επισκεφτούν και να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας καλή μουσική. Είναι επίσημο μέρος της διοργάνωσης της Eurovision. Πραγματοποιείται από την EBU σε συνεργασία με τον εκάστοτε τηλεοπτικό φορέα -στην προκειμένη περίπτωση τη RAI.

Επίσημο πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο χώρο αυτό αναμένεται μελλονικά.

Να θυμίσουμε πως λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, φέτος στο Ρότερνταμ το Eurovision village πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Αναμένουμε σύντομα να ανακοινωθούν οι χώροι που θα φιλοξενήσουν το Euroclub, όπως και το Eurocafe, αλλά και το κέντρο τύπου. Ειδικά για το τελευταίο, το μέρος που έχει προταθεί είναι το PalaVela, ένα κλειστό στάδιο το οποίο απέχει ούτε λίγο ούτε πολύ από το PalaOlimpico τρία χιλιόμετρα.

Κωνσταντίνος Παππάς – ogaegreece.com