Φιλέτο κοτόπουλου με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, περίπου 250 γρ. το καθένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες (ή όσο σκόρδο µάς αρέσει)
  • χυµός από 1 – 2 λεµόνια (ανάλογα µε το πόσο ξινό θέλουµε το φαγητό)
  • ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο και κατά προτίµηση βιολογικό
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυµαριού + 1 κουτ. σούπας «φύλλα» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκοµµένα (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ. Εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού θυµάρι + 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερά, κοπανισµένα)
  • 1 κουτ. σούπας µουστάρδα, προτιµότερο πικάντικη
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά µε το σύρµα το µισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, όλα τα µυρωδικά, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 120 – 140 ml νερό.

Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, κατά προτίµηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει καλά, βάζουµε το µισό από το υπόλοιπο λάδι (20 ml) και τα 2 φιλέτα κοτόπουλου.

Μετριάζουµε τη φωτιά και ψήνουµε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν καλά και οµοιόµορφα.

Προσθέτουµε το µισό µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για άλλα 4 – 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα.

Βγάζουµε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το διατηρούµε ζεστό (π.χ. σε ζεστό φούρνο).

Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουµε µε πουρέ πατάτας ή ρύζι, µαρουλοσαλάτα και πράσινες ελιές.

gastronomos.gr