Φοιτητική στέγη στο Αγρίνιο: Χωρίς αυξητικές τάσεις

Σε πλήρη εξέλιξη, για γονείς και σπουδαστές, βρίσκεται η διαδικασία εύρεσης φοιτητικής στέγης στο Αγρίνιο, παρουσιάζοντας αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες και αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων από το Υπουργείο παιδείας.

  • Από το Σάββατο 29 Αυγούστου κιόλας, πολλοί φοιτητές (αλλά και εκπαιδευτικοί) απευθύνονται στα μεσιτικά γραφεία της πόλης σε αναζήτηση κατοικίας, κυρίως στο κέντρο αλλά και στην περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου.

Με δεδομένο ότι ο συνολικός αριθμός εισακτέων στο Πανεπιστημιακές Σχολές Αγρινίου παραμένει ίδιος με τον τελικό περσινό αριθμό εισακτέων, η εικόνα της κίνησης δε διαφοροποιείται ιδιαίτερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις ημέρες των εγγραφών.

Χωρίς αυξητικές τάσεις, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καταγράφονται και οι τιμές των διαθέσιμων καταλυμάτων προς ενοικίαση στην πόλη, με το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων να είναι ανακαινισμένα, κυρίως μικρής επιφάνειας 20 τ.μ. – 45 τ.μ.

Όπως είπε στον Antenna-Star.gr και τη Νάντια Μπούτα, ο κ. Θεόδωρος Κουβέλης, μεσίτης, οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με την τελευταία χρονιά και διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατοικίας, το σύνολο των ποιοτικών χαρακτηριστικών και τα τετραγωνικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές ξεκινούν από 180 ευρώ για τα studio (20-25 τ.μ), και διαμορφώνονται στα 200-270 ευρώ για γκαρσονιέρες και δυάρια (30-45 τ.μ.), ενώ οι τιμές των επιπλωμένων διαμερισμάτων ξεπερνούν τα 300 ευρώ, φθάνοντας ακόμη και τα 350 ευρώ.