Φυσιολάτρες στο Antenna-Star.gr: «Γεμάτος σκουπίδια ο χώρος στην περιοχή των Δύο Ρεμάτων» (Photos)

Πολίτες που αγαπούν τη φύση στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσω του Antenna-Star.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην πηγή των Δύο Ρεμάτων του Δήμου Αγρινίου.

  • Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

«Πρόσφατα, επισκεφθήκαμε την Πλατεία του συνοικισμού Δύο Ρέματα, η οποία οφείλω να ομολογήσω πως μετά την ανάπλαση έχει αναδειχθεί σε πραγματικό στολίδι.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον υπέροχο, δεντρόφυτο χώρο κάτω από την πλατεία, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με χωματερή.

Ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας, το οποίο θα έπρεπε να έχει επίσης αναδειχθεί λόγω του φυσικού του κάλλους, έχει υποπέσει στην προαναφερθείσα κατάσταση της άτυπης χωματερής.

Ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, ενώ δίπλα στην όχθη του ρέματος δεσπόζει σαν κακόγουστο έργο τέχνης, ένας γεμάτος κάδος σκουπιδιών, τον οποίο κανένας δεν έχει αναλάβει να επανατοποθετήσει στην αρχική του θέση, δίπλα στο δρόμο.

Η εικόνα είναι πραγματικά αποκαρδιωτική και αναξιοπρεπής. Να σημειώσουμε πως τον χώρο επισκέπτονται πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά τα οποία παίζουν δίπλα στα σκουπίδια και τον παλιό σκουπιδοτενεκέ.

Είμαι σίγουρη πως σε κανέναν από τους επισκέπτες του χώρου δεν αρέσει η συγκεκριμένη, τριτοκοσμική εικόνα που αντικρίζουν. Το συγκεκριμένο σημείο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν μικρό μουσείο φυσικής ιστορίας, καθώς φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, τα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν ανάμεσα στα πλαστικά μπουκάλια, τις συσκευασίες από φαγητό, τα άδεια σακιά και άλλα άχρηστα αντικείμενα.

Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή, όπως αναλάβει τις ευθύνες της προκειμένου κατά κύριο λόγο να απομακρυνθεί από το σημείο ο επίμαχος κάδος σκουπιδιών.

Παροτρύνουμε επίσης τους αγαπητούς συμπολίτες που επισκέπτονται το χώρο και χωρίς οποιοδήποτε ίχνος σεβασμού προς την πανέμορφη εικόνα που αντικρίζουν, σκορπούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν, να το σκεφτούν πιο προσεκτικά την επόμενη φορά, καθώς η συμπεριφορά τους μας εμποδίζει να χαρούμε αυτόν τον πανέμορφο μικρό παράδεισο».