Γ. Αθανασόπουλος και Ε. Γρέντζελου για το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής Κ.Ε.Δ.Α.» (Ηχητικό)

Για το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου μίλησαν ο κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Μουσικών οργάνων, και η κ. Ευσταθία Γρέντζελου, υπεύθυνη του Τμήματος Χορωδίας και έκφρασης στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

  • Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.), ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε δηλώνει έντονη δραστηριότητα στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο. Λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Μέσα από τη διδασκαλία προέκυψαν μουσικές ομάδες παραστάσεων και συναυλιών, πλαισιωμένες από τους μαθητές – εκπαιδευόμενους:

  • το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ», η σύνθεση του οποίου είναι μια ανάμειξη από παραδοσιακά όργανα του ελλαδικού χώρου (λύρα, ούτι, λαούτο, σαντούρι, κανονάκι) και μουσικά όργανα της κλασσικής ορχήστρας (βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο), η οποία ωστόσο δεν σταματά να εμπλουτίζεται, αποτελώντας ένα πολυδιάστατο μουσικό σύνολο. Η πρωτοβουλία, η υλοποίηση και η διδασκαλία των μουσικών κομματιών ανήκει στον καθηγητή μουσικής κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο.
  • το Φωνητικό Σύνολο «Ιάμβη», το οποίο είναι ένα σύνολο φωνής  και έκφρασης με αναφορά σε μουσικές παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, αλλά και σε στοιχεία λαογραφίας μέσα από την έρευνα και τη δραματουργική απόδοση λόγου. Μελετά τα ιδιωματικά στοιχεία κάθε περιοχής (ήθη, έθιμα, λαϊκό πολιτισμό) με κέντρο τον άνθρωπο στο πέρασμα του χρόνου. Η διεύθυνση και η διδασκαλία του συνόλου ανήκει στην κ. Ευσταθία Γρέντζελου.

Τα μαθήματα του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου γίνονται καθημερινά στην οδό 11ης Ιουνίου 8Α. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6939260758 & 6985073363.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Ευσταθίας Γρέντζελου και του κ. Γεώργιου Αθανασόπουλου στον Antenna Star 103.5: