Υλικά:
Για την κρέμα:
-1 λίτρο γάλα
-180 γραμμ. ζάχαρη
-70 γραμμ. κορν φλάουρ
-1 βανιλίνη
-55 γραμμ. κρύο βούτυρο
-2 κρόκοι αυγών
-ξύσμα λεμονιού
-ξύσμα πορτοκαλιού
Για το άλειμμα από πάνω:
-1 αυγό
-2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
• Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σφίξουν.
• Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, την ρίχνουμε σε ένα ταψί (όχι πολύ φαρδύ), το οποίο έχουμε πρώτα βουτυρώσει.
• Χτυπάμε 1 αυγό και λίγη ζάχαρη και αλείφουμε πάνω από την κρέμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο για 20′-25′.
• Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 10′ και μετά βάζουμε την γαλατόπιτα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
anastasiashomemadecooking
Σχετικά Άρθρα
Ο Φάνης Τσιάμης στον Antenna Star 103.5: «Όλο το Αγρίνιο σε ρυθμούς Κρήτης και Τζιάς» (Ηχητικό)
Όλοι στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» (Ηχητικό)
Ο Δημοσθένης Ταμπακέλης στον Antenna Star 103.5 για τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ (Ηχητικό)