Γαβαλού: Μουσικοχορευτική παράσταση με συγκροτήματα από Παραγουάη και Εκουαδόρ (Video – Photos)

Το βράδυ της Παρασκευής, 25 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Γαβαλούς Χορευτική Παράσταση στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

  • Η όμορφη αυτή εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό, στη συνέχεια παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης τα χορευτικά της Παραγουάης και του Εκουαδόρ και η βραδιά έκλεισε με ένα όμορφο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κος. Ανδρέας Γούλας για όλα τα Μέλη της αποστολής, τους συντελεστές, τεχνικούς και εθελοντές.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του χαιρετισμού:

«Καλησπέρα σας!

Καλώς Ορίσατε!

Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν αποστολές από την Αρμενία, το Εκουαδόρ, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο μας, την Ουρουγουάη, την Πολωνία και την Ταιβάν καθώς επίσης και Τοπικοί Σύλλογοι.

Εμείς σήμερα θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια πολύ ξεχωριστή παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Εκουαδόρ και της Ουρουγουάης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αγρινίου κο Παπαναστασίου για την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλα τα πολιτιστικά γεγονότα.

Την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.) κα. Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία βρίσκεται ουραγός πίσω από κάθε πολιτιστική και καλλιτεχνική δράση του δήμου μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε την κοινότητά μας για την αποψινή παράσταση.

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας και Πρόεδρο του ΠΕΣΑΓ κο. Ανδρέα Γούλα που αγωνίζεται και προσπαθεί να συμπεριλάβει το χωριό μας στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του δήμου.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για μήνες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.

Τέλος ευχαριστούμε για την αποψινή τους παρουσία

Τον κο. Βασίλη Καρακώστα εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου

Τον κο. Κώστα Κουμπουλή εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καψοράχης

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δαφνιά κο. Παναγιώτη Μακρυγιάννη

Τον Πρόεδρο των Κέντρων Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κο. Άρη Παπανδρέου

Την κα. Κίτσιου, Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας

Και φυσικά όλους εσάς που παρευρίσκεστε απόψε εδώ και ελπίζουμε να απολαύσετε μαζί μας εικόνες, χρώματα, και χορό από τόπους μακρινούς και να αφήσουμε την μουσική να μας ταξιδέψει στην Λατινική Αμερική και στις όμορφες χώρες απ’ τις οποίες μας έρχονται οι αποψινοί χορευτές, το Εκουαδόρ και την Ουραγουάη.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!»

Ακολουθεί βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό: