Γεωργαντάς σε Καραγκούνη: «Αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των Αγροτών»

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας.

  • Στην ανωτέρω συνάντηση συμμετείχαν οι: ο κ. Μεταξούλης Αριστοτέλης –Πρόεδρος ΤΟΕΒ Κατοχής, ο κ. Κογκόλης Γεώργιος – Πρόεδρος Α.Σ. Κατοχής, ο κ. Βήττας Κωνσταντίνος-Πρόεδρος ΓΟΕΒ Αχελώου, ο κ. Μπαλωμένος Ιωάννης- εκπρόσωπος αγροτών –μελισσοκόμος καθώς και ο κ. Καραβιάς Νικόλαος – εκπρόσωπος αγροτών.

Στην ανωτέρω συνάντηση τέθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που εκκρεμούν και απασχολούν όλον τον αγροτικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας. Αναλυτικότερα συζητήθηκε το θέμα της αποζημίωσης- επιδότησης για την ποικιλία των εσπεριδοειδών κλημεντίνων όπου η καλλιέργεια τους λόγω των καιρικών συνθηκών ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά των αγρότες της περιοχής.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα αρδευτικά αντλιοστάσια και τρόποι ώστε να ρυθμιστούν οι όποιες οφειλές υπάρχουν ώστε να γίνει άμεσα επανασύνδεση και να εξυπηρετείται ο αγροτικός κόσμος.

Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της ενίσχυσης των μελισσοκόμων της περιοχής που συμβάλουν και αυτοί στα μέγιστα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα του νομού μας ώστε να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση που ζητούν.

Ο Υπουργός κ. Γεωργαντάς άκουσε με προσοχή όλα τα ανωτέρω προβλήματα των αγροτών και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά που άκουσε τα προβλήματα των αγροτών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και είναι δίπλα τους αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους.