Σαλάτα με άρωμα Πηλίου: με το μήλο σε πρώτο πλάνο, και πληθώρα λαχανικών να το πλαισιώνει, φτιάξαμε μια υπέροχη γλυκόξινη σαλάτα και σας την προτείνουμε!
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο λάχανο (1 κιλό περίπου)
- 1 μέτριο μήλο
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 μέτρια καρότα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο ΤΟΠ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα για ευκολία και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με το ειδικό μηχάνημα κοπής σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα κλωναράκια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα από το μήλο, το κόβουμε σε κύβους και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Πλένουμε την κόκκινη πιπεριά, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε επίσης τα καρότα και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
- Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.
minervahorio.gr
Σχετικά Άρθρα
«Η Παραλία»: Ο Γράντος έρχεται αντιμέτωπος με σοκαριστικές αποκαλύψεις
«Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά»: Ο Σίλβιο έρχεται στα χέρια με τον Τζουζέπε
«Διάφανη Αγάπη»: Η Άννα δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια του Στέφανου