Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σ.κ. σκόρδο
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 250 γρ. ρύζι γλασέ
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κιλό σπανάκι
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού,
- από 2 λεμόνια
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι
- φέτα, προαιρετικά
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
- Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να θωρακιστεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τον ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, για 13-15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και γίνει al dente.
- Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι.
- Ανακατεύουμε και πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας για να πέσει ο όγκος και χάσει όλη την υγρασία του.
- Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
- Αν δεν έχει μείνει υγρασία στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε 100 γρ. νερό, χυμό από 2 λεμόνια και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και φέτα.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ