Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: «11 εκατομμύρια πολίτες ή 11 πολίτες;»

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

  • Δυστυχώς μετά από 10 χρόνια προσφοράς όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός αντί να βγαίνει στο ξέφωτο, βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο σκοτεινό τούνελ που έχει μπει. Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στους ιατρούς χαρακτηρίζοντάς τους αχάριστους.

Η ληστρική επιβολή των clawback και rebate που έγιναν μόνιμα, είναι ένας από τους βασικούς «αιμοδότες» του οργανισμού στηρίζοντας τη λειτουργία του, με κίνδυνο την οικονομική κατάρρευση των εργαστηριακών ιατρών.

Λόγω των περικοπών έκλεισαν 1400 εργαστήρια «των αχάριστων και ευεργετηθέντων» τα τελευταία 5 χρόνια.

Στηρίζουμε τους αγώνες των συναδέλφων μας και ενώνουμε μαζί με όλους τη φωνή μας για άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων, καθώς και την αναστολή του μέτρου των ποιοτικών κριτηρίων για την αποζημίωση στις εξετάσεις που εκτελούνται.

Μήπως τελικά δεν ωφελήθηκαν 11 εκατομμύρια αλλά 11 πολίτες, όπως φαίνονταν μέχρι να το διορθώσουν στο site του οργανισμού;; Και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;; 

Πολλοί οι αχάριστοι, αλλά τελικά 11 οι ευεργετηθέντες;;;

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 23-02-2023 ώστε το πραγματικό πάρτυ να γίνει έξω από το πολεμικό μουσείο που θα γίνει η «φιέστα». Επίσης καλούμε την πολιτική ηγεσία να παρέμβει και να πάρει θέση και τέλος επιστρέφουμε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον εμπνευστή τους.