«Ηλιαχτίδα»: Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς (Pgotos)

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:30, τελέστηκε με μεγάλη ευλάβεια ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Η ανακοίνωση: 

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσκληση να επισκεφτεί την «Ηλιαχτίδα» και να προσφέρει την ευλογία και τη χάρη του Θεού σε όσους διακονούν και δραστηριοποιούνται σε αυτό το Κέντρο.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι ανάλογες πρωτοβουλίες και δομές βιώνω μία ειλικρινή συγκίνηση και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι προσφέρουν εκπαίδευση, ασφαλή χώρο διαμονής, αγάπη και φροντίδα στα παιδιά και στους ανθρώπους αυτούς, που είναι ζωντανές εικόνες του Θεού και έχουν μέσα στην καρδιά τους ανόθευτη την αγάπη του Θεού, ίσως σε μεγαλύτερη πληρότητα απ’ ότι εμείς» τόνισε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του.

Αναφερόμενος στους γονείς των παιδιών υπογράμμισε: «Αισθάνομαι δέος μπροστά στους γονείς που σηκώνουν έναν βαρύ σταυρό, που δύσκολα μπορεί κανείς να αξιολογήσει και να προσμετρήσει το βάρος του. Θέλω να τους πω, όμως, να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό, γιατί ο Θεός ποτέ δεν προσφέρει σταυρό βαρύτερο από αυτόν που μπορεί να σηκώσουν οι ώμοι του ανθρώπου. Ο Χριστός στην πορεία του προς τον Γολγοθά παραχώρησε να βαστάξει το Σταυρό του ο Σίμων ο Κυρηναίος.

Έτσι και στη δική τους ανηφορική πορεία, στον προσωπικό τους Γολγοθά θα υπάρξουν πολλοί που θα θελήσουν να συνδράμουν. Και είμαι σίγουρος, ότι αυτή η ανηφορική πορεία έχει και πνευματικές χαρές και πνευματικές ευλογίες. Υποκλίνομαι μπροστά στην πορεία που διανύουν και το μόνο που μπορώ να προσφέρω απλόχερα είναι η ευλογία και η προσευχή μου».

Μας ευχήθηκε η «“Ηλιαχτίδα” να διαλύει τα σκότη που η κοινωνία, πολλές φορές, καταδικάζει να ζήσουν τα παιδιά που φέρουν μία αναπηρία και το φως της “Ηλιαχτίδας” να είναι φως ελπίδας, χαράς, αγάπης και ισότητας».

Επίσης παρευρέθηκαν ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Καντάνης Κων/νος, ο Αιδεσιμώτατος π. Παππάς Γεώργιος, η κ. Βούλγαρη Αμαλία, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου Μαρία, η κ. Τασολάμπρου Χρυσούλα, ιδρύτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου, η κ. Παπαγιάννη Έλενα, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» στο Αγρίνιο, ο κ. Στουραΐτης Νικόλαος, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Η ΑΝΕΜΩΝΗ», γονείς, ωφελούμενοι καθώς και πλήθος κόσμου. Ανάμεσα τους οι υποψήφιου Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παπαιωάννου Σπυριδούλα, κ. Καραμάνης Βασίλειος και η προαναφερθείσα κ. Τασολάμπρου Χρυσούλα.

Στους πάγκους υπήρχαν υπέροχα γλυκίσματα, προσφορά των ζαχαροπλαστείων «ΕΣΠΕΡΙΑ»- Χαριλάου Τρικούπη 78 και «ΒΡΕΚΟΣ»-Μελεάγρου 33, καθώς και χειροποίητα γλυκίσματα από τις εθελόντριες-φίλες του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, για την τιμή να τελέσει τον Αγιασμό του Κέντρου μας.