Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Θα είμαι κάθε μέρα στο Δικαστήριο» (Video – Photos)

Το είχε πει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι: «Θα είμαι κάθε μέρα στο Δικαστήριο». Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει πράξη τα λόγια της. Παρούσα για δεύτερη φορά και η κατηγορούμενη.

  • Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο Δικαστήριο λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης (05.10.2021) συνοδευόμενη από τον εκ των δικηγόρων της, Νίκο Αλεξανδρή. Η καθ’ ομολογίαν δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020, έφτασε λίγο μετά αλλά την έβαλαν στο κτίριο από τη Λουκάρεως, μακριά από τις κάμερες.

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζεται σήμερα (05.20.2021) με τις καταθέσεις των γιατρών που δίνουν την μάχη για να κερδίσει «μία κανονικότητα» το θύμα.

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν οι επιστήμονες που ανέλαβαν, ο καθένας με βάση του αντικείμενό του, να σώσουν την Ιωάννα μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το ασανσέρ για την ασφαλιστική εταιρία που εργαζόταν.

Μεταξύ των μαρτύρων θα είναι και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του «Θριασίου» Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου. Η γιατρός, που έχει αναφερθεί σε δηλώσεις της στην μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά η Ιωάννα επί πολλές ώρες την ημέρα για να πιέζονται οι ουλές στο πρόσωπο της, θα δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που ήταν η 36χρονη και για τους κινδύνους που ακόμη αντιμετωπίζει.

Το Δικαστήριο θα ακούσει τους επιστήμονες που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ως οι πλέον ειδικοί που επί σειρά μηνών ανήκουν στην ομάδα, όπως οι οφθαλμίατροι που έδωσαν μάχη για να μην χαθεί η όραση της 36χρονης, που θα μπορέσουν έγκυρα και αξιόπιστα να τοποθετηθούν για το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα απασχολήσει τους δικαστές. Οι γιατροί αναμένεται με την ανάδειξη της κατάστασης που αντιμετώπισαν με την ασθενή τους, να στοιχειοθετήσουν την πραγματική βούληση που είχε η κατηγορουμένη όταν έστησε καρτέρι στην Ιωάννα κρατώντας μία μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.

Η Πολιτική Αγωγή παράλληλα αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης. Η υπεράσπιση επιθυμεί να καταδειχθεί «η εμμονή» της κατηγορουμένης με την Ιωάννα, αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, η δράστις να είχε βοήθεια πριν και μετά την επίθεση την οποία φαίνεται να προετοίμαζε πολύ καιρό πριν.

newsit.gr