Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 110 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
- 600 γρ. Κέτσαπ Oμοσπονδία
- 110 ml σκούρα σάλτσα σόγιας
- 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια σε ένα κομμάτι
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 ̊C.
Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 ́-5 ́μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον μαραθόσπορο και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 1 ́-2 ́ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε την Κέτσαπ Oμοσπονδία, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν βράση, μειώνουμε θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 ́ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα βαθύ ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Μετά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 ̊ C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 ́-45 ́ λεπτά.
Αφού ψηθούν τα παϊδάκια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα πιάσουμε με το χέρι.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους