Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 110 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • 600 γρ. Κέτσαπ Oμοσπονδία
  • 110 ml σκούρα σάλτσα σόγιας
  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια σε ένα κομμάτι
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 ̊C.

Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 ́-5 ́μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον μαραθόσπορο και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 1 ́-2 ́ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την Κέτσαπ Oμοσπονδία, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν βράση, μειώνουμε θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 ́ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.

Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα βαθύ ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Μετά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 ̊ C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 ́-45 ́ λεπτά.

Αφού ψηθούν τα παϊδάκια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα πιάσουμε με το χέρι.

olivemagazine.gr