Καρυδόπιτα

Υλικά:
(για ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.)

-6 αυγά

-6 κ.σ. ζάχαρη

-300 γραμμ. καρύδια (χοντροκομμένα)

-1 κ.γ. κανέλα

-1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο

-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-1 βανιλίνη

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-200 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι:

-2 κ.σ. ζάχαρη

-1 1/2 κούπα νερό

-1 ξύλο κανέλας

-μερικά γαρύφαλλα ολόκληρα

-1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις χτυπηθούν, προσθέτουμε τη βανιλίνη, την κανέλα, το τριμμένο γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Στο μείγμα με τους κρόκους, προσθέτουμε τη μαρέγκα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύοντας να πάνε παντού.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα για περίπου 30′-35′.
  • Παράλληλα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το ξύλο κανέλας σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση, σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει.

anastasiashomemadecooking.com