Υλικά:
(για ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.)
-6 αυγά
-6 κ.σ. ζάχαρη
-300 γραμμ. καρύδια (χοντροκομμένα)
-1 κ.γ. κανέλα
-1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 βανιλίνη
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-200 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
-2 κ.σ. ζάχαρη
-1 1/2 κούπα νερό
-1 ξύλο κανέλας
-μερικά γαρύφαλλα ολόκληρα
-1 φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις χτυπηθούν, προσθέτουμε τη βανιλίνη, την κανέλα, το τριμμένο γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Στο μείγμα με τους κρόκους, προσθέτουμε τη μαρέγκα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύοντας να πάνε παντού.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα για περίπου 30′-35′.
- Παράλληλα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το ξύλο κανέλας σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση, σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
«Grand Hotel»: Γεμάτα ανατροπές τα 3 πρώτα επεισόδια του 2025!
«Άγιος Έρωτας»: Η Χλόη εκλιπαρεί τον Πατέρα Νικόλαο να τη βοηθήσει
«Ο Τιμωρός»: Το τραπέζι του Μάρκου είναι στρωμένο με.. παγίδες!